Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 szeptember 25., hétfő. Eufrozina napja van

Keresés

2017. szept.

HKSzCSPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Belföld

D. Nagy Lajos elárulta, miket mondott katonatársa!

bulváros.hu

2009 június 9., kedd 11:00

A Bikini együttes első számú embere, D. Nagy Lajos a szókincs fogalmáról mesélt és ide fűződő gondolatait osztotta meg a sztarportre.hu-val.

Jó viszonyra utal, ha nem bántó a csend.

Kettő vagy több ember között mérhetetlen jó viszonyra utal, hogyha nem bántó a csend. Ha nem bántó a hallgatás, akkor ez azt jelenti, hogy azok az emberek nagyon jóban vannak egymással.

Rengeteg szöveget írok, dalszövegeket, és amikor egymáshoz nehezen kapcsolható szavakat összeírunk, és valami egészen más dolgot jelentenek, az a leggyönyörűbb.

Nem kapsz napról napra nyugtalanító híreket...

Lélek és harmónia. Jó így együtt a két szó. Amikor harmonikus valakinek a belső gondolatvilága, lelki világa, belső egyensúlyban van, úgy tudja látni a világot, ahogy az neki a legjobb, akkor az egy nagyon pozitív érzés. Ha megteremted magadnak azt a kis mikrokozmoszt, amiben ilyen körülmények, és az általad szeretett emberek vannak körülötted, akkor nem kapsz napról napra nyugtalanító híreket. Akkor nem érzed azt, hogy a te kis világod fenyegetve van.

Betelefonált egy nő:

Egyszer televízióban beszélgettünk, és nem zenéről, hanem a háborúról, hogy a szüleim hogyan élték meg. Akkor én azt mondtam, hogy előbb volt egy német megszállás, aztán egy orosz megszállás... Betelefonált egy nő, és azt mondta, hogy ő úgy tanulta, hogy felszabadítás. Ahányan éltünk magyarok ebben az országban, annyiféle igazság volt, és annyiféleképpen nevezték ezt a dolgot.

Jött az éjszakai bátor, és elvitte a kakast...

Amikor katona voltam, volt ott egy srác, egy zalai településről származott. Korábban nem is volt még városban. Amikor felkerült Budapestre, az olyan volt neki, mintha külföldön lett volna. Amikor beszélgettünk, mondott olyan szavakat, amikről nem tudtuk, hogy mi. Értettük, hogy magyar szó, mondott olyat, hogy jött a mindig éhes. Nem tudtuk, hogy ki az a mindig éhes, kiderült, hogy ők a macskát hívták így. Jött az éjszakai bátor, és elvitte a kakast. Ez volt a róka. Aztán kaptam a felémrángatót, és futottam utána. Ez a gereblye volt. Ők másképp nevezték el a körülöttük lévő világot, kicsit átkeresztelték.

Címkék: katona, jelentés, nyelv, vidék, város, szókincs, D. Nagy Lajos, csend

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (2)

#2 Zsuzsi 2009-08-25 20:55:37

Hát igen,szép ez a szókincs,ezek a szavak,örüljünk,hogy magyarok vagyunk! :)

#1 senki 2009-07-03 22:02:35

Kivesznek sajnos a színeink. A régi Rolls szövegek még mindig tabuk - még mindig igazak. Érted ezt? Történhetett(volna) rendszerváltás, bármi ...

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.