Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 szeptember 25., hétfő. Eufrozina napja van

Keresés

2017. szept.

HKSzCSPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Címlapsztori

Hellinger-módszerrel a gyógyulásért

bulváros.hu

2009 november 5., csütörtök 09:58

Bert Hellinger egy katolikus misszionárius rend tagjaként, a dél-afrikai zuluk életében figyelt fel először az ősök tiszteletének jelentőségére és gyógyító erejére. A világszerte ismert módszere, a családfelállítás lényege is ebben rejlik.

Nemcsak saját lelkünk rezdülései, hanem családtagjainké is hatnak testünkre. A betegségek szinte mindig a lélek mélyéről érkeznek, és testi szinten jeleznek. Lelkünkből érkező segélykiáltások elnyomott múltbeli élmények, traumák feldolgozásának a fontosságára hívják fel a figyelmet. Családfelállítás révén rövid idő alatt megtudhatjuk problémáink családi hátterét.

A családfelállítást papírlapok, figurák segítségével is lehet végezni, de hatásosabb, ha csoportban történik. A terápia egyszerű, rövid, a beteg felvázolja társainak a problémáját, amire megoldást szeretne találni, majd a csoportból kiválaszt pár embert, akik a családtagokat képviselve szemléltetik, hogy az adott családtag mit érezhet. Számos betegség gyógyítható a terápiával: migrén, bőrbetegségek, fülcsengés, szívpanaszok, allergia, asztma, krónikus fáradtság, alvászavarok, depresszió, rák, kényszercselekvések, pszichózisok.

Hellinger szerint a hátfájás is nagyon egyszerűen gyógyítható: méghozzá mély meghajlással bizonyos családtagjaink, vagy akár a sors előtt. Nézzük egy konkrét esetet Thomas Schäfer: Amikor a test jelez c. könyvéből, amely mély betekintést nyújt a betegségek családtörténeti hátterét illetően: Lisolettét öt éve erős hátfájás kínozta porckorongsérve miatt. A csoportos terápián résztvevőknek elmesélte, hogy fiatal korában autóbalesetet szenvedett, néhány napig kómában feküdt, egy hajszálon múlott az élete. Lisolette két személyt választott ki a csoportból: egy nőt saját maga, és egy férfit a hátfájása megjelenítőjeként. Megdöbbentő kép rajzolódott ki, Lisolettét megjelenítő nő a hátfájás karjaiba omlott, úgy mintha meghalt volna. Ezután a terapeuta beállított még egy nőt, aki a sorsot képviselte. Lisolette, aki időközben felvette saját szerepét, meghajolt a sors előtt és megköszönte, hogy életben maradt. Hátfájása alább hagyott, ma már két születésnapot ünnepel.

/Vasko Szabolcs/

Címkék: Hellinger-módszer, Bert Hellinger

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (0)

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.