Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 március 24., péntek. Gábor napja van

Keresés

2017. március

HKSzCSPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

A pezsgő és a szilveszter története

bulváros.hu

2010 december 26., vasárnap 14:00

Szilveszter éjszakáján sok hagyományos dolgot teszünk, amitől boldogság, gazdagság, öröm köszönt majd ránk, a következő évben - remélhetőleg. Malachúst eszünk, hogy szerencsénk legyen, vagy lencsét, hogy gazdagok. De miért iszunk pezsgőt?

A pezsgő régen a gazdagok itala volt, mára már megfizethető, középkategóriás ital. Mivel különböző fajtái vannak, így van belőle drágább és olcsóbb is. Maga az ital Dom Perignon francia szerzetes nevéhez fűződik, aki az 1600-as években véletlenül állította elő, borból. Az erjesztést utána egyenként végezték, üvegenként, így 2 év volt az előállítása egy üveg pezsgőnek. Mivel sok szétrobbant, így nehéz volt megfelelő mennyiséget gyártani. Ezért volt olyan drága, hogy csak a tehetősebb családoknak futotta rá.

Az 1850-es évektől ismert eljárás a tankpezsgő-készítés, mely megkönnyítette a gyártási folyamatokat, így egyszerre 7-8 ezer palack pezsgő készül. Természetesen a termékszám növelésével az ár lecsúszott, így lett olcsóbb.

Bár többnyire már nem tartozik a luxuskategóriás italok közé, valahogy az érzést megtartotta. Még mindig felemelő érzés pezsgőt inni, és általában megadják a módját az emberek. Így lett ez, az év utolsó napjának itala, mellyel mindenki koccint éjfélkor. Azért, hogy luxusban fejezzék be az óévet, és ugyanez a gazdagság várjon rájuk az újévben is!

(Karikás Brigitta)

Címkék: pezsgő, szilveszter, története

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (0)

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.