Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 szeptember 25., hétfő. Eufrozina napja van

Keresés

2017. szept.

HKSzCSPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Feng Shui a lakásban!

bulváros

2009 július 23., csütörtök 18:06

Mindannyian békés otthonra vágyunk. Említettük, hogy ennek kialakításában kiemelkedő fontossággal bír az, hogy lakásunk tükrözze személyes jelenlétünket. Ehhez nyújtunk tippeket, és sorra vettünk néhány Feng Shui tanácsot is!

1. Vedd körül magadat személyes tárgyakkal. Ez nem azt jelenti, hogy giccsessé kell alakítani a szobát. Csupán legyen egy polc, amire rápillantva eszedbe jutnak a szép emlékek. A gyűjtemények is pozitív energiával bírnak.

2. Az íróasztalod mindig legyen rendezett. Itt tanulsz, vagy dolgozol, éppen ezért figyelj arra, hogy ne legyen zsúfolt, álljon rendelkezésedre elegendő használható hely. A Feng Shui szerint a dolgozószobában a falra akasztott képek, amelyek folyót vagy hegyet ábrázolnak, segítenek növelni a munka iránti kedvet.

3. Az ágy nagyon fontos része életünknek. Éppen ezért legyen kényelmes, ahol minden éjjel álomra hajtod a fejedet. A Feng Shui szerint az ágy esetében kiemelkedően fontos, hogy a szoba mely szegletében helyezzük el. A fekvőhelyet úgy kell elhelyezni, hogy aki az ágyban fekszik, lássa az ajtón belépőt. Az ágy fejrészét célszerű a fal mellé rendezni, ami a biztonság érzetét kelti az alvóban.

4. A virágok barátságosabbá varázsolják a szobát. Törődj velük és ápold őket, meghálálják majd a gondoskodást. Ügyelj arra, hogy mindig érje őket megfelelő mennyiségű fény.

5. Legyen egy szekrény, ahova a régi idők emlékeit őrizgeted. Alkalmas hely erre egy fiók, ami nincsen szem előtt. Elzárva őrzöd a múltat, és, ha olyan kedved van, nyugodtan átadhatod magad az emlékezésnek.

6. A ruhásszekrényedben igyekezz rendet tartani. Az átláthatóság reggelente megkönnyíti az öltözködést!

Kép: Feng Shui nappali

7. Esténként tedd hangulatossá a szobát a világítással. Szerezz be egy sólámpát, aminek fénye bearanyozza az estédet! A pislákoló fénynél kellemesebb a lazítás. Egy élvezetes könyv társaságban is peregnek majd a percek.

8. A fal színe tükrözze egyéniségedet. Nem érdemes sötét színeket választani, egy vidám színnel festett fal téged is jókedvre deríthet.

9. Mindennek legyen meg a neki kirendelt helye, és tartsd is be őket. Így egyszerűen, különösebb erőfeszítések nélkül őrzöd meg a rendet és a meghittséget lelked egy kivetülésében.

10. A Feng Shui szerint a fürdőszoba kialakítása erősen kötődik az anyagiakhoz. A fürdőszoba úgy helyezkedjen el, hogy azt a bejárati ajtóból ne lehessen látni. A tükör elhelyezése is ajánlott a fürdőben. A tükörcsempe alkalmazását kerüljük el, mert ettől akadozni fognak pénzügyi dolgaink.

11. Fontos szabály, hogy költözni olyan házba nem szabad, ahol valamilyen tragédia, gyilkosság történt, vagy amely temető közelében épült.

12. A bejárati ajtónk ne legyen aránytalanul nagy vagy kicsi.

13. Igyekezzünk úgy kialakítani a lakás elrendezését, hogy az ajtón belépő először ne a mellékhelyiséget pillantsa meg, mert ez a házban lakók egészségét is károsan befolyásolja.

Címkék: otthon, berendezés, tárgyak, Feng Shui

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (2)

#2 Hookie 2010-02-25 10:10:17

Szerintem is.

#1 Kiss Beatrix 2010-02-21 14:04:08

Ez egy nagy baromság úgy ahogy van!

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.