Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 június 29., csütörtök. Péter, Pál napja van
Belföld

Guszti és a fekete szemek: Nem süllyedtek le...

bulváros

2009 május 11., hétfő 13:44

Sokan próbálkoztak ugyan, de kevesen jártak akkora sikerrel a roma zenében mint a Bódi család. Ott van ugyan, a Váradi Roma Café, Postás Józsi, Nótár Mary, akit ugyan Bódi Guszti fedezett fel, de az országban, ha cigányzenéről beszélünk, legtöbben Bódiékat ismerik és említik.

Igaz még tavaly, ősszel de megjelent a Bódi Guszti és feleség Bódi Margó együttműködésével a nagysikerű Bódi Guszti és a Fekete szemek zenekar új albuma a Roma Romeo. A cigányzene kedvelői nagyon örülhettek, hiszen Bódiék már hosszú évek óta látják el őket pörgős, pattogós muzsikával és "talpalávalóval". Az elmúlt 30 évben 25 lemezt készített a Bódi család. Az elismeréshez és az országos hírnévhez rögös út vezetett.

Egy igazi családhoz méltó módon mindannyian kiveszik a részüket egy-egy lemez készítésében, csakúgy mint a família hétköznapi eseményeiből is. A zeneszerzésben és a énekben is mindenki vállalja az éppen ráeső részt. Sikerük talán éppen abban keresendő, egyedül, segítség nélkül kezdték pályájukat, nem számíthattak producerekre, kizárólag a közönség éltettette őket. A publikum döntött éljenek vagy haljanak. Nem süllyedtek le az ország bohócaként és figurájaként aposztrofált Gáspár család és Győzike szintjére, nem botrányaikkal adtak hangot jelenlétüknek, hanem a torkukkal. Az így elért és learatott babérok pedig sokkal értékesebbek.

Nyugodtan kijelenthetjük, a roma zene semmit nem változott az évszázadok során, és a következő évezredben sem fog. Az őszi lemezre, 11 dalt rögzítettek, plusz 1 remixet. A dalok hangszerelésében dominálnak a billentyűsök és a gitár. Természetesen a megszokott roma elemekkel együtt. A szövegekben előköszön a romák minden élethelyzete, az örömtől kezdve a csalódáson át a bizonytalanságig.

Legjobb dal: a Be van Nagyecsed kerítve, A Sírd el gitár és a Bánat ül a szívemen. A lemez borítója igazán színesre és romásra sikeredett. Kis mozaikkockákban láthatjuk a formáció tagjait. A legnagyobb méretben értelemszerűen Gusztit. A hátoldalon ellenben egymás mellett állva pózolnak mind a négyen. A dalcímek mellett egy érdekes felhívásra lehetünk figyelmesek, ha valaki érdeklődik a koncert, magánkoncert iránt Bódiéktól, telefonálhat a megadott mobiltelefonszámra, azonban alul megjegyzik, csak számmal kijelzett hívásokat fogadnak. Vajon miért? Félnivalójuk van netán rossz tapasztalatok. Nem hinném, bár az ember sosem tudhatja.

A cigánycsalád saját honlapot üzemeltet, ahol az események menüpont számos koncertdátummal büszkélkedik, magán, céges, és nyilvános rendezvények állandó fellépői. Fényképekre is lelhetünk, a római nyaralásról és Csabiról aki a Colosseumban áll. Mindenekelőtt de nem utolsósorban a "főnökről" Bódi Gusztiról is, akit én a stúdióban kaptak lencsevégre. Az internetes oldal látogatója, dalokat is letölthet, vásárolhat.

A romáknak és a roma muzsika szerelmeseinek, egész biztos egy valódi csemegét, kuriózumot jelent ez a lemez, aki nem kedveli Bódiékat, egy rossz, és melankolikus pillanatát még annak az embernek is feledteti, és mosolyt csal az arcára.

Címkék: Bódi Guszti, zene, roma, család, muzsika

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (8)

#8 gyuszi 2010-06-21 17:15:01

nagyon szépek vagytok jó egészséget kíván a gyémántszemek

#7 Tim07 2009-10-21 13:34:48

Királyok vagytok!!!!!!!!!!!!!! Puszi nektek!!

#6 gina 2009-10-13 17:22:55

az isten adjon erőt nektek és főleg egészséget vigyázatok magatokra és a drága szivettekre anyi jo van benetek amit még meg kell ossztani a világal és velünk mindig a szivünket éri ell a baj de a szeretettel tovább élhetünk és a remény ami a szivünkben éll azt SOSE ADJUK FEL REMÉLEM MÉG LEGALÁBB EGYSZER AZ ÉLETBEN TALÁLKOZUNK ÉS MINT RÉGEN EGYÜT TUDUNK MAJD NEVETNI?!UGYE TUDOD KIRE ÉS MÉRT GONDOLOK????? SZIASZTOK GINA

#5 gina 2009-10-13 17:16:34

GRATULÁLOK CSAK IGY TOVÁBB TUDJÁTOK EGY ŐRŐK RAJONGOTOK GINA VAGYOK!!!! NEFOGLALKOZATOK A SOK IRIGY HOZZÁ SZOLÁSHOZ CSAK A JOVAL FOGLALKOZATOK MERT TI IS JOK VAGYTOK!!!!!!!!!!!!!! CSOOK

#4 gina 2009-08-18 23:44:14

jo lene egy saját imél cim mert igy nem igazán .......NA MINDEGY!!!!

#3 gina 2009-08-18 23:40:31

GRATULÁLOK NEKTEK NAGYON SOK SZÉP ÉS JOT TUTTOK ADNI NEKEM ÉS CSALÁDOMNAK DE A LEGSZEB ÉS LEGJOBB DOLOG AZ HOGY CSABY FIATOK IS TUD ÉNEKELNI EZ AZT HISSZEM NEM CSAK NEKEM HANEM NEKTEK IS NAGYŐRŐM ÉS BÜSZKÉK LEHETTEK rá A ROMÁK KŐZT TI VAGYTOK A LEGJOBBAK CSOKOLAK TITTEKET!DE EGY VALAKIT KÜLŐN!!!!! CCSSOOKK GINA

#2 Pelyvás Anita 2009-07-16 00:27:53

Szeretném meg kérdezni mikor lesz új cédétek. Apukám nagyecsedi az ujtelepen született.Már találkoztunk a Nyugatiban! Üdvözlök mindenkit ANITA. És én szeretném ha minnél elöb lenne cédétek!

#1 niki 2009-06-29 16:10:05

az isten áldjon meg titeket!

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.