Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 augusztus 21., hétfő. Sámuel napja van

Keresés

2017. aug.

HKSzCSPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Belföld

Guszti és a fekete szemek: Nem süllyedtek le...

bulváros

2009 május 11., hétfő 13:44

Sokan próbálkoztak ugyan, de kevesen jártak akkora sikerrel a roma zenében mint a Bódi család. Ott van ugyan, a Váradi Roma Café, Postás Józsi, Nótár Mary, akit ugyan Bódi Guszti fedezett fel, de az országban, ha cigányzenéről beszélünk, legtöbben Bódiékat ismerik és említik.

Igaz még tavaly, ősszel de megjelent a Bódi Guszti és feleség Bódi Margó együttműködésével a nagysikerű Bódi Guszti és a Fekete szemek zenekar új albuma a Roma Romeo. A cigányzene kedvelői nagyon örülhettek, hiszen Bódiék már hosszú évek óta látják el őket pörgős, pattogós muzsikával és "talpalávalóval". Az elmúlt 30 évben 25 lemezt készített a Bódi család. Az elismeréshez és az országos hírnévhez rögös út vezetett.

Egy igazi családhoz méltó módon mindannyian kiveszik a részüket egy-egy lemez készítésében, csakúgy mint a família hétköznapi eseményeiből is. A zeneszerzésben és a énekben is mindenki vállalja az éppen ráeső részt. Sikerük talán éppen abban keresendő, egyedül, segítség nélkül kezdték pályájukat, nem számíthattak producerekre, kizárólag a közönség éltettette őket. A publikum döntött éljenek vagy haljanak. Nem süllyedtek le az ország bohócaként és figurájaként aposztrofált Gáspár család és Győzike szintjére, nem botrányaikkal adtak hangot jelenlétüknek, hanem a torkukkal. Az így elért és learatott babérok pedig sokkal értékesebbek.

Nyugodtan kijelenthetjük, a roma zene semmit nem változott az évszázadok során, és a következő évezredben sem fog. Az őszi lemezre, 11 dalt rögzítettek, plusz 1 remixet. A dalok hangszerelésében dominálnak a billentyűsök és a gitár. Természetesen a megszokott roma elemekkel együtt. A szövegekben előköszön a romák minden élethelyzete, az örömtől kezdve a csalódáson át a bizonytalanságig.

Legjobb dal: a Be van Nagyecsed kerítve, A Sírd el gitár és a Bánat ül a szívemen. A lemez borítója igazán színesre és romásra sikeredett. Kis mozaikkockákban láthatjuk a formáció tagjait. A legnagyobb méretben értelemszerűen Gusztit. A hátoldalon ellenben egymás mellett állva pózolnak mind a négyen. A dalcímek mellett egy érdekes felhívásra lehetünk figyelmesek, ha valaki érdeklődik a koncert, magánkoncert iránt Bódiéktól, telefonálhat a megadott mobiltelefonszámra, azonban alul megjegyzik, csak számmal kijelzett hívásokat fogadnak. Vajon miért? Félnivalójuk van netán rossz tapasztalatok. Nem hinném, bár az ember sosem tudhatja.

A cigánycsalád saját honlapot üzemeltet, ahol az események menüpont számos koncertdátummal büszkélkedik, magán, céges, és nyilvános rendezvények állandó fellépői. Fényképekre is lelhetünk, a római nyaralásról és Csabiról aki a Colosseumban áll. Mindenekelőtt de nem utolsósorban a "főnökről" Bódi Gusztiról is, akit én a stúdióban kaptak lencsevégre. Az internetes oldal látogatója, dalokat is letölthet, vásárolhat.

A romáknak és a roma muzsika szerelmeseinek, egész biztos egy valódi csemegét, kuriózumot jelent ez a lemez, aki nem kedveli Bódiékat, egy rossz, és melankolikus pillanatát még annak az embernek is feledteti, és mosolyt csal az arcára.

Címkék: Bódi Guszti, zene, roma, család, muzsika

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (8)

#8 gyuszi 2010-06-21 17:15:01

nagyon szépek vagytok jó egészséget kíván a gyémántszemek

#7 Tim07 2009-10-21 13:34:48

Királyok vagytok!!!!!!!!!!!!!! Puszi nektek!!

#6 gina 2009-10-13 17:22:55

az isten adjon erőt nektek és főleg egészséget vigyázatok magatokra és a drága szivettekre anyi jo van benetek amit még meg kell ossztani a világal és velünk mindig a szivünket éri ell a baj de a szeretettel tovább élhetünk és a remény ami a szivünkben éll azt SOSE ADJUK FEL REMÉLEM MÉG LEGALÁBB EGYSZER AZ ÉLETBEN TALÁLKOZUNK ÉS MINT RÉGEN EGYÜT TUDUNK MAJD NEVETNI?!UGYE TUDOD KIRE ÉS MÉRT GONDOLOK????? SZIASZTOK GINA

#5 gina 2009-10-13 17:16:34

GRATULÁLOK CSAK IGY TOVÁBB TUDJÁTOK EGY ŐRŐK RAJONGOTOK GINA VAGYOK!!!! NEFOGLALKOZATOK A SOK IRIGY HOZZÁ SZOLÁSHOZ CSAK A JOVAL FOGLALKOZATOK MERT TI IS JOK VAGYTOK!!!!!!!!!!!!!! CSOOK

#4 gina 2009-08-18 23:44:14

jo lene egy saját imél cim mert igy nem igazán .......NA MINDEGY!!!!

#3 gina 2009-08-18 23:40:31

GRATULÁLOK NEKTEK NAGYON SOK SZÉP ÉS JOT TUTTOK ADNI NEKEM ÉS CSALÁDOMNAK DE A LEGSZEB ÉS LEGJOBB DOLOG AZ HOGY CSABY FIATOK IS TUD ÉNEKELNI EZ AZT HISSZEM NEM CSAK NEKEM HANEM NEKTEK IS NAGYŐRŐM ÉS BÜSZKÉK LEHETTEK rá A ROMÁK KŐZT TI VAGYTOK A LEGJOBBAK CSOKOLAK TITTEKET!DE EGY VALAKIT KÜLŐN!!!!! CCSSOOKK GINA

#2 Pelyvás Anita 2009-07-16 00:27:53

Szeretném meg kérdezni mikor lesz új cédétek. Apukám nagyecsedi az ujtelepen született.Már találkoztunk a Nyugatiban! Üdvözlök mindenkit ANITA. És én szeretném ha minnél elöb lenne cédétek!

#1 niki 2009-06-29 16:10:05

az isten áldjon meg titeket!

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.