Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 szeptember 25., hétfő. Eufrozina napja van

Keresés

2017. szept.

HKSzCSPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Müller Péter eszmefuttatásai

bulváros.hu

2010 február 22., hétfő 15:05

Az írók alaptermészete ugye az önzőség. Csak ők és a papír, lassan kizárt, megszűnő külvilág. Az elhivatott írók értünk írnak. Müller Péter eszmefuttatásait olvasva ez az érzés kell életre bennem.

"Ha magamat nem szeretem - soha senkit sem szerethetek igazán!" Ez a gondolat persze nem tévesztendő össze az egoizmussal és milyen igaz. A kedvenc idézetem. Míg nem fogadom el magam, addig a saját hibáimat látom csak a másikban megnyilvánulni, úgy taszítva el tőlem, hogy észre sem veszem, hogy az ő tulajdonságai mélyen bennem rejlenek.

A jó rendőr, attól profi, hogy a legnagyobb gazember. Képes a szélhámosok fejével gondolkodni. A pszichológust is az teszi nagyszerűvé, hogy megtapasztalja mindazt amiben állásfoglalást alakít. Müller gondolataihoz le kell menni a mélyre, hogy érthetővé váljon, hogy adhasson egy térképet önmagunkhoz a világban.

Testvérem, gyerekkorában rajzórára festményt kellett készítsen, fogott egy makulátlanul fehér lapot és fekete tollal ezt a mondatot írta rá: " Bárcsak ilyen tiszta lenne a világ". Ezzel a mondattal a papírlap beszennyeződött. Azt gondoltam, hogy nem akar velem verekedni a színes ceruzákért, vagy lusta festeni, azért csinálta, de a sok újra értelmezés után Müllernek erre a gondolatára világossá vált testvérem mondanivalója is: "Nincs olyan tisztaság, amely ne tudna a vétekről. És nincs olyan vétek, amely ne sóvárogna a tisztaságra."

"Nem az a tartós, ami az időnek ellenáll, hanem ami bölcsen változik vele." Ezt a gondolatot értelmezve már nem is fáj az őszülés, az elválás, a kudarcként megélt pillanatok, a költözés, az elengedés, vagy bármi ami részben, vagy teljesen megváltoztatott.

"Az ember egy-egy fényes pillanatában szeretné megállítani az időt, amely nem halad, hanem táguló, vagy éppen szűkülő körben forog velünk, mintha óriáskeréken ülnénk: fent kifényesedünk, megérezzük a Nap és a csillagok közelségét, s aztán újra lemerülünk a mélybe, a hit, az erő és az önbizalom elvesztésének mélyébe, amelyet Keresztes Szent János úgy nevez: a lélek sötét éjszakája."

A Gondviselés című könyvéről így fogalmaz a szerző: "Ez egy beszélgető-könyv. A sorsunkról szól. Kihasználom azt a helyzetet, hogy hetvenhárom éves lettem, és vissza tudok nézni. Történetem vége felé kezdem már érteni a sorsom rejtett összefüggéseit. A megvalósult jövőmben élek. Csakis azokról a gondolatokról írok, amelyeket megéltem. Számadás ez a könyv az életemről. S mint minden emberé: tele van csodákkal. Ezekről beszélgetünk.

A várakozás művészetéről, a jövőnk sejtelméről, a sorsteremtés mágiájáról, a gondviselésről és a szellemvilág segítségéről. Arról, hogy van egy dalunk, a mi dalunk, s meg kell hallani, ha szól. Mivel a legfontosabb kérdésekről írok, igyekeztem élvezetesen beszélni. Néhány magasröptű gondolat kivételével nem is volt nehéz, mert szeretek mesélni. A magasröptű gondolatoknál pedig nincs mit tenni: repülj velem! Szerintem ez is élvezet... Talán a legnagyobb. Várlak a sorok mögött."

Szükség van ezekre a gondolatokra, hogy az élet ne csak elviselhetőbb, békésebb, leküzdhetőbb legyen, hanem érthetőbb, szebb és legfőbbképpen szerethetőbb.

Pae

Címkék: Nap, idézet, eszmefuttatás, irodalom, könyv, író, Müller Péter, csillagok, Gondviselés

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (1)

#1 krisztián 2012-05-12 15:00:24

Müller Péter a "könyvfosógép", aki olyan "tapasztalatokról" ír, amelyekről szerette volna, ha vele is megtörténtek volna.

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.