Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 augusztus 21., hétfő. Sámuel napja van

Keresés

2017. aug.

HKSzCSPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Címlapsztori

A transzvesztita Dukai Reginával is barátkozik

bulváros

2008 március 2., vasárnap 16:00

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, mostanában egyre több ember meri felvállalni azt, hogy a saját neméhez vonzódik, persze van, aki mindezt csak divatból teszi.

Gondolok itt a tizenéves fiatal lányokra, akik gondolkodás nélkül megcsókolják barátnőjüket, tévesen azt feltételezve, ezzel majd nagyobb és vagányabb lányoknak tűnnek, ezzel kapcsolatban csak annyit, hogy szerény véleményem szerint nem így van! És van a másik oldal, akiknek valóban belülről jön ez, és egész pici koruktól érzik, hogy mégsem olyanok, mint a velük egyidős lányok és fiúk.

Vannak ugye a transzvesztiták, akik egyszerűen azt vallják, rossz bőrbe születtek. (Transzvesztita: Az egyének viselkedészavara abban nyilvánul meg, hogy társadalmi kapcsolataikban szeretnének a másik nemhez tartozni. Az egyén átöltözik a másik nem ruhájába. Ez már társulhat homo szexualitással. De általában heteroszexuális férfiak közül kerülnek ki.)

Elstak Amanda kisfiúként látta meg a napvilágot. Ő egy transzvesztita műsorvezető-énekes, aki a budapesti éjszakában dolgozik. Kíváncsi voltam, mikor érezte először, hogy rövidnadrág helyett szoknyába szeretne bújni.


Fotó: A transzvesztita Dukai Reginával is barátkozik

- Elsősorban az érdekelne, hogy hogyan és mikor kezdted először érezni, hogy igazából mégsem férfiként, vagy teljes férfiként szeretnéd és tudnád leélni az életed?

Ez az érzés már egész kiskorban megfogalmazódik az emberben, de mint mindenki, én is sokáig megpróbáltam megfelelni a társadalmi elvárásoknak és elfojtottam magamban a késztetést, hogy női ruhába bújjak. Ez persze nem jelentette azt, hogy túl férfiasan viselkedtem volna vagy, hogy mikor anyukám nem volt otthon, ne próbáltam volna fel a magas sarkú cipőit és ruháit.

- Családod, környezeted hogyan reagált erre?


Fotó: A transzvesztita Dukai Reginával is barátkozik

Én Miskolcon születtem, a családom most is ott él. Bevallom, nem volt könnyű elfogadniuk az életem, de anyukám is belátta, hogy így vagyok boldog és ezért elfogadott. Ahogy a családom többi tagja is. rendszeresen tartjuk a kapcsolatot és haza szoktam járni, több iskolatársammal is jó viszonyt ápolok. Egyébként sok barátom van mindkét nemből.

- Ha jól sejtem, egy transzvesztita nem feltétlenül csak transzvesztitákkal barátkozik, ez csupán rád igaz, vagy általánosítható?

Dukai Reginával már évek óta baráti viszonyt ápolunk, több rendezvényt is vezettünk együtt. Ahogy Anitával, Rácz Katival és Tóth Verával is meg, még számtalan magyar előadóművésszel, mivel 2003 óta üzemeltetek egy műsorirodát.

Amandának ezen kívül van egy saját bárja is, mint megtudtam, ez egy meleg szórakozóhely, és itt korra, nemre, illetve nemi identitásra való tekintet nélkül szívesen látnak mindenkit.

Végül már csak az izgatta a fantáziámat, hogy vajon a hétköznapjait, amikor esetleg nem "előadóművészkedik", hogyan él, tehát nőként vagy férfiként, amire a válasz: Én Amandaként élek a hétköznapokban. Nőként élek, járkálok.

Nem rossz kicsit a dolgok mögé látni, mert talán nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy a hétköznapjaimban soha nem futottam össze még transzvesztitával. És talán ez egy jó alkalom mindenki számára, hogyha eddig nem ment, most megpróbálja elfogadni, hogy igenis van ilyen, hogy valaki rossz bőrbe születik, és mégsem várhatjuk el tőle, hogy úgy élje le az életét, ahogy neki igazából kicsit sem jó.

Címkék: Dukai Regina, transzvesztita

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (1)

#1 Dukai Regina 2009-03-27 13:58:18

szerintem jo szerintetek nem?

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.