Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2016 szeptember 25., vasárnap. Eufrozina napja van

Keresés

2016. szept.

HKSzCSPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Belföld

Szőkecsokoládé, fotóval!

bulváros.hu

2015 szeptember 27., vasárnap 10:10

Valrhona csokoládé-alapanyagokkal és innovatív Raffinée ízekkel támad az ötéves chocoMe

2010. nyarának egy különösen forró délutánján került a polikarbonát öntőformába a legelső, kereskedelmi forgalomba szánt chocoMe csokoládé, melyet még kézi temperálással készített Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa. Időközben új termékvariánsok jelentek meg a chocoMe kínálatában Raffinée, Carré, Voilé nevek alatt, valamint az új termékcsaládok folyamatosan újabb és újabb ízvariánsokkal is frissültek.

Időközben 27 díjat, elismerést sikerült bezsebelni a manufaktúrának, ezekből 11 díj nemzetközi szakmai világversenyen szerzett ezüst és bronzérem, így elmondhatjuk, hogy immár a világ legjobb csokoládékészítői között is felemlegetik a chocoMe-t. Az ötéves születésnapot egy másik kerek szám is kíséri: hamarosan elkészül ugyanis a kétmilliomodik chocoMe csokoládé is.

Hogy mit tartogat a jövő, azt sajnos nem tudjuk, az eddigiek alapján nem is bocsátkoznánk jóslatokba, csak egy valamit szeretnénk: megköszönni a bizalmat és reménykedni abban, hogy újabb öt év múlva újra köszönetet mondhatunk. Mindenesetre az idei szezonra is készültünk pár újdonsággal, illetve a karácsonyt megelőzően érkeznek még meglepetéseink - mondta el Mészáros Gábor.

A táblás étcsokoládék alapanyaga ezentúl: Valrhona 66% étcsokoládé
Mivel a chocoMe egyre több csokoládét ad el a világ számos országában, ezért fokozatosan kell ügyelnie arra, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására. Ebből kiindulva Mészáros Gábor merészet húzott, és lecserélte a kíváló belga táblás étcsokoládék alapanyagát egy még tökéletesebbre, a tekintélyes francia Valrhona csokoládégyár egyik étcsokoládéjára.

A páratlanul gazdag aromákban tobzódó Valrhona blend étcsokoládéja a legmagasabb minőségű kakaóbabok házasításából született, a kakaó intenzív mogyorós és enyhén fahéjas jegyekkel keveredik, hosszan tartó savas piros gyümölcsös lecsengéssel.

A chocoMe legújabb Raffinée íze
i: a szőkecsokoládé és kávés-kardamomos szicíliai mandula Mint a Jin és a Jang, úgy különbözik egymástól a legújabb két termékfejlesztés.

Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával / RF108
A Szicíliából származó, lapos, hosszúkás, kesernyés mellékíztől mentes, krémesen édes mandulaszemek tört ostyával dúsított szőkecsokoládés fürdőbe merülnek alá, ahonnan a markáns karamellás jegyek elementáris erővel törnek elő a Guérande sónak köszönhetően. A vékony csokoládérétegtől fénylő mandulaszemeket ezután hántolt ostyába forgatják, hogy még ropogósabbá tegyék.

Valrhona 32% szőkecsokoládé

A mindenki által jól ismert ét-, tej- és fehércsokoládék mellé 2012-ben hozta el a negyedik csokoládétípust a francia Valrhona csokoládégyártó vállalat, melyet szőkecsokoládénak nevezett el. Szalmaszőke színével a tej- és a fehércsokoládé között elhelyezkedő új csokoládétípus ízében leginkább az utóbbira hajaz, elementáris karamellízzel kiegészítve. A szőkecsokoládé relatív ismeretlensége javarészt bonyolult készítési folyamatának köszönhető: a tejpor megégetése nélkül karamellizálni a cukrot csak különleges szaktudással lehetséges. Magyarországon kiskereskedelmi kiszerelésben a chocoMe használja először.

Guérande só
A Bretagne-félszigeten található Guérande település különleges mikroklímájának köszönhetően az innen származó só sokkal komplexebb ásványi összetevőkből áll, mint például a hagyományos asztali vagy tengeri sók. A helyiek nemzedékek óta azon fáradoznak, hogy az óceán vízcseppjeiből a sókristályokat egy évszázadok alatt kifinomított módszerrel vonják ki, megőrizve a sókristályok egyedülállóan magas nedvességtartalmát és különleges ízét. A Guérandó só megkapta a francia Label Rouge minősítést, azaz a kiemelkedő minőség védjegyét, ami a francia állam által is hitelesített minőséggarancia az élelmiszeriparban.

Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal / RF109

Szicília talán legfinomabb, szokatlanul lapos alakú és intenzíven krémes ízű manduláját finomra pörkölt, őrölt arabica kávébabbal ízesített csokoládémasszába eresztjük. A kávéaromával sűrűn átitatott szemeket ezután egzotikus ízű kardamommal fűszerezett kakaóporba hempergetjük.

Arabica kávéval ízesített chocoMe 60% étcsokoládé

Kakaó- és kávébab. Két, különállóan is páratlanul komplex alapanyag, amelyek most egyetlen, különlegesen összetett ízvilágú étcsokoládéban öltenek testet. A chocoMe által használt étcsokoládé, melyet a francia Michel Cluizel-től vásárolunk, nem kávéaromával ízesített csokoládé, hanem a konsírozás (a finomra őrölt, pörkölt kakaóbab kakaóvajjal való keverése és préselése) közben kerülnek a kakaómasszába a válogatott arabica kávészemek, hogy a selymes textúrát teljesen átszője a sokrétű kávéaroma.

Kardamom

A sáfrány és a vanília után ez az egzotikus, kámforos aromájú, nagyon intenzív fűszer a harmadik legdrágább a világon, nem véletlenül. Gazdag ízösszetevőinek köszönhetően egyaránt használják kávékhoz, pácokhoz, likőrök készítéséhez és süteményekhez is. A csokoládéból kissé fanyar, a citrusokra emlékeztető ízkomponenseket emeli ki, illetve egészíti ki a saját füstös, kissé a mentához hasonlító, hűsítő felhangjaival.

Címkék: csoki, choco me, édesség

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (0)

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.