Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 szeptember 25., hétfő. Eufrozina napja van

Keresés

2017. szept.

HKSzCSPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Gyógyító Hajduszoboszló

bulváros

2009 augusztus 16., vasárnap 14:00

Hajdúszoboszló Debrecentől 21 km-re fekvő alföldi város Hajdú-Bihar megye Hajdúszoboszlói kistérségének központja, Magyarország egyik legnagyobb termálvizű fürdőhelye.

A hazánkban a legdinamikusabban fejlődők közé tartozó Hajdúszoboszló visszatérő vendégeinek is mindig tud újat nyújtani. Számos vállalkozás működik a turisztika és a kapcsolódó szolgáltatások területén, folyamatosan fejlesztve kínálatát.

Repüljön Hajduszoboszló felett!

A fürdőzés mellett számtalan szabadidős és kulturális program színesíti az életet, ideértve a közeli Debrecen, illetve Hortobágy-puszta nyújtotta lehetőségeket is. Hajdúszoboszló a nyári főszezonban egy nívós mediterrán tengeri üdülőhely képét mutatja, míg az év többi részében a gyógyulást, pihenést segíti.

A város élete 1925. október 26-án változott meg, amikor is egy kutatófúrás során olaj vagy gáz helyett csupán termálvíz tört fel 1091 méter mélységből. A környékbeliek rendszeresen zarándokoltak a forráshoz, melynek furcsa illatú (kénes és jódos) vize nem csak melegítésre volt alkalmas (73 °C), hanem mindenféle ízületi bántalmakban szenvedő, derékfájós embereknek is csodás megkönnyebbülést okozott.

A gyógyvíz, a kialakuló gyógyfürdő és strand, és a fürdőturizmus teljesen átalakította a települést, amely gyors fejlődésnek indult. Hajdúszoboszló a fürdőnegyede, illetve a belvárosa miatt Magyarország egyik fontos turisztikai célpontja.

A fürdőpark impozáns főbejárata mellett található Pávai-Vajna Ferenc, a gyógy- és termálvíz megtalálójának szobra. A szökőkút mellett található a millenniumi emlékmű, az úgynevezett Harangház. Az emlékművet csaknem ötven harang alkotja. A Harangházat három, fából készült alkotás is körbeveszi, amelyek a Turulmadár, Életfa, Csodaszarvas neveket viselik.

A fürdőpark Kelet-Közép-Európa legnagyobb üdülőhelye, amely strandból, uszodából és aquaparkból áll. A strandot vendéglők veszik körbe. Az idősebbek körében a legnépszerűbbek a termálvizes medencék. A fiatalabbak között a mesterséges hullámverés, a mediterrán tengerpart a népszerűbb. A strandon gyorsúszó medence, halastó és a kisgyerekek számára kialakított medencék és játszóterek találhatók.

A belváros a fürdőnegyedtől nem messze található. A sétálóutca mellett vendéglők, boltok találhatók. A belváros kimagasló épülete a Kálvin-téri református templom, amely a 15. században épült eredetileg gótikus stílusban, de 1711-1717 között történt felújításkor a barokk stílust használták fel. A templombelső egésze klasszicista ihletettségű, legszebb berendezési tárgya a szószék mögötti Mózes-szék, 1816-os évszámmal, valamint tojásdad alakú csillag- és virágdíszes motívummal. A templom előtt áll az I. világháborúban elesett magyar hősök emlékműve.

A 2007-ben 80. éves gyógy- és strandfürdő Európa legnagyobb komplexumává fejlődött, 30 hektáron 13 medencével, épített mediterrán tengerparttal, aquaparkkal, fedett versenyuszodával, termálfürdővel és gyógyszállóval, sokféle gyógykezelési és regeneráló szolgáltatással csábítja vendégeit. A fürdőkomplexum közvetlen szomszédságában van a füves repülőtér, amely a sportcélok mellett turisztikai forgalomra is alkalmas.

Címkék: Hajduszoboszló, termálvíz, fürdő, város, gyógyító, kikapcsolódás

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (0)

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.