2014 augusztus 2., szombat. Lehel napja van

Keresés

2014. aug.

HKSzCSPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Címlapsztori

Állati pucér nők az állatokért!

bulváros

2008 november 4., kedd 15:30

Harcos tüntetők, igazukat hangoztató állatvédők, vagy csupán feltűnési viszketegségben szenvedők? Véres divat, avagy a szőrmeviselés.

100 millió. Ennyi áldozata van évente a szőrmeiparnak. A felét csapdában fogják el, felét direkt módon tenyésztik. Róka, nyest, nerc, hód, csincsilla, fóka. Csak páran azok közül, amiket magunkon viselhetünk. Idegen tollakkal ékeskedünk. A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals = Emberek az Etikus Állattartásért) tagjának 2 millió ember vallja magát szerte a világon, ezzel pedig a legnagyobb állatvédő csoporttá nőtte ki magát. Képviselői aktívan vállalják a harcot az állatok méltóbb tartásáért és haláláért. Ők azok az aktivisták, akik pucéran rohannak be a szőrme-divatbemutatókra, akik megdobálják a modelleket festékkel, akik meztelen tüntetéseket szerveznek az "emberibb" állattartásért.


Fotó: Állati csupasz nők az állatokért!

A szőrmeipar áldozatait csupán a bundájukért tenyésztik, összezsúfolva élik le alig pár hónapos életüket, mesterséges növelőszereket adnak nekik, ezzel is felgyorsítva azt az időt, amikor már felhasználhatják őket. Nagyüzemi termelés megy itt, rövidke életüknek egyetlen célja van: haláluk. Ezeknek az állatoknak húsát nem tudják hasznosítani, egyedül a prémjük kell nekik. A távol keleten nem számít különlegességnek a kutya vagy macskaszőrme sem. A csau-csau, a kuvasz, bernáthegyi és a spicc fajták kiválóan alkalmasak erre a célra. Egy kabáthoz 12 kutya élete kell. Valószínű, ha a vásárlók tudnák a kelme eredetét, nem vennék meg, ezért az árusok cselhez folyamodtak. A gae például kutyát jelent koreaiul, ezért ha gaewolf címkét olvasnál, tudd, hogy egy kutyabundát tartasz a kezedben.
Biztos te is emlékszel azokra az aktivistákra, akik egy hatalmas táblát tartanak meztelen testük előtt rajta "Rather go naked, than wear fur!" vagyis "Inkább meztelen vagyok, mintsem szőrmét viseljek" felirattal tüntetnek.


Fotó: Állati csupasz nők az állatokért!

A kampányhoz számos híresség is arcát és testét adta. Ruha nélkül állt modellt Pamela Anderson-tól kezdve, Eva Mendes-en át, Christy Turlington-ig mindenki. Magyarországon számos kampányt rendeztek a szőrmeviselés ellen. Évente kerül megrendezésre az a plakátverseny, amelyiken a bundák ellen tiltakoznak. A győztes művek közé tartozik egy rajzolt, tűvel átfűzött, szemét gombokkal helyettesített állatkát ábrázoló. Egy másikon pedig egy szőrmegallért láthatunk, amin egy félig véres címke látható a következő felirattal: "100% csapdázott és lenyúzott rókaprém".

A PETA azt javasolja, ha állati eredetű dolgot szeretnél hordani, mindenképp olyat válassz, amelyek haszonállatokból készültek, tehát például sertés, marha vagy birka. Ezeket az állatokat ugyanis nem csak a bőrükért, szőrükért vágják le, húsuk is hasznosítható, szemben például a rókával.
Hadd éljek Anna Wintour, az amerikai Vogue főszerkesztőjének híressé vált mondatával: "Szőrmét csak csodálatos állatok és csúnya emberek viselnek."

Tény: 150 csincsilla, 20 róka vagy 60 nyérc. Ennyi élet szükséges egyetlen bundához.

Címkék: tüntetés, pucér, meztelen, állat, bunda

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (2)

#2 attila 2010-05-07 15:38:01

meg[moderálva]nám

#1 nagy géza 2009-05-08 09:51:28

csá

Iskolakezdési akció: 20 százalék kedvezmény!

Vásárolj a Margó Papír Írószerben Nyíregyházán és húsz százalék kedvezményt kap!  

Waldlaufer Futás és Gyaloglás 2013 - VIDEO!

Közel ezren vettek részt a 2. Waldlaufer Futáson és Gyalogláson, amelyen bemutatták a világ legnagyobb kézzel varrott cipőjét is!  

Energiatakarékos lámpa választás

Napjainkban egyre nagyobb szerep jut a környezettudatosságnak, és ez nem csak az energiatakatékosság miatt fontos, hanem otthonunk fenntartási költségeit illetően is.  

Küzdj meg a stresszel!!!

Küzdjünk meg együtt a stresszel! Olvasd el ezeket a tanácsokat, fogadj meg belőle egy párat és élj nyugodtabb, egészségesebb életet!  

Éhes vagy? Válogass kedvedre!

Egy hely, amely rabul ejt. Egy hely, ahol igazán jól érzi magát, ha válogatós, ha nem! Nézze meg a képeket, garantáltan éhes lesz!  

Elégedett ügyfelek a faipari specialistánál

Szemet gyönyörködtető munkát végeztek Tuzséron a Révész családnál a Sapiro-Transz Faipari Kft. szakemberei.   

Költözés gyorsan, problémamentesen - ismerje meg a titkot!

Költözés előtt állva legtöbben attól tartunk, hogy nem végzünk majd időben, és ránk esteledik, mire nagyjából minden átkerül az új otthonba. Az biztos, hogy fárasztó napnak nézünk elébe, de megfelelő szervezéssel, átgondolva a teendőket jó eséllyel indulunk a zökkenőmentes és gyors költözés felé.