A hajhullás tényleg megállíthatatlan?

A hajhullás tényleg megállíthatatlan?

A hajhullás tényleg megállíthatatlan? Teljesen természetes, hogy hullik az ember haja. A hajszálak élettartama általában 2-7 év, azután leesnek a fejről. Ám gyakran a hajhullás igen nagy méreteket ölt, és jóval több az elhalt hajszál, mint amennyi keletkezik. Sok férfi esetében ez bizonyos kor után nehezen elkerülhető. Egy másik jól ismert, de szerencsére jóval ritkább ok a kemoterápiás kezelés. Ám a nagyfokú stressz is okozhatja a haj nagy részének az elvesztését. A jelenségnek szervi oka is lehet. Például az egyoldalú, túlzottan zsíros vagy cukros étrend, vagy épp a túlzott fogyókúra is kiválthatja. Az idős kori kopaszodásnak részben genetikai okai vannak, ez a folyamat a korral előre halad.

Ám az életmódbeli problémák nem feltétlenül jelentenek végleges hajvesztést. A másik jó hír az, hogy az orvosi kezelések befejeztével azonnal elindítható a gyors hajnövekedés. Mindkét esetben a hajhagymák működésének a serkentésére van szükség. Ezt részben egy jó alapos fejmasszázzsal lehet elérni. Ez hajmosás közben alap kellene legyen. De azon túl is érdemes megmasszírozni a fejbőrt akár napjában többször is. Ez fokozza a fejbőr hajszálerei vérellátását. Így a hajhagymák több tápanyaghoz jutnak, és a hajhullás helyett immár a gyönyörű, erős, élettel teli hajszálak növekedése következik. Ezen kívül érdemes a folyamatot különböző tápanyagokkal is elősegíteni. Ezek a fehérjék, a B-, a H-, az A- és az E-vitaminok valamint a cink, a vas, a szilícium és a folsav.

Ezt a helyes táplálkozás mellett különböző hajápolási termékek és étrendkiegészítők segítségével lehet a szervezetbe juttatni. A gyors hajnövekedés nagyban elősegíthető például az erre a célra kifejlesztett hajtonikokkal. Ezek fontos alapanyaga lehet a vitaminokban gazdag zabkivonat, valamint a hajszálak vázát képző keratint erősítő búzafehérje. Egy étrendkiegészítőként szedhető kapszula például orvosi élesztőből, valamint köles és búzacsíra-kivonatból készülhet. Mindezek ugyancsak rendkívül magas vitamin és ásványi anyag tartalommal állnak a gyors hajnövekedés szolgálatában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük