Ilyen klíma árakra lehet most számítani

Ilyen klíma árakra lehet most számítani

Két, egymást nem kizáró oka lehet annak, hogy december végén klíma árakat nézünk. Az egyik, hogy az átlagnál jóval okosabbak, vagy legalábbis előrelátóbbak vagyunk a nagy átlagnál, akik a legelső kánikula idején kezdenek majd nézelődni. A másik ok pedig az lehet, hogy nemcsak hűtésre, hanem fűtésre is használnánk a légkondicionáló készüléket.

 

Miért télen vegyünk a „szokásos” nyár helyett?

Tudjuk, vagy legalább sejtjük, hogy télen klímát szerelni több fontos szempontból is kellemesebb:

  • nincs hőség,
  • nem kell sietni (senki nem fő meg otthon a bekapcsolt régi ventilátor mellett, amíg kiérkezik a szakember),
  • kisebb a kereslet, így hamarabb sorra kerülünk,
  • lehet, hogy alacsonyabb áron kaphatjuk meg.

 

Tényleg lehet klímával fűteni?

Mint tudjuk, a technológia nemcsak gyorsan, de egyre gyorsabbak fejlődik. És egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos készülékek, gépek rengeteg területen. Elég például az elektromos autók előretörésére gondolni a világban. Nincs ez másképp a fűtéssel sem: egyes újonnan épült házakba nem is vezetik be a gázt, nem véletlenül. Az engedélyeztetés, a bürokrácia, az esetleges biztonsági problémák, a karbantartás, a beszerelés összességében, egy jól szigetelt házban vagy lakásban nem feltétlenül olcsóbb és mindenképpen bonyolultabb, mint egy elektromos rendszer. Hiszen (csakúgy, mint egy hagyományos, benzines vagy dieseles autó és egy elektromos autó esetében) egy elektromos készüléket csak jól rögzíteni kell, be kell dugni a hálózatba, és működik is. Nincs túl sok minden, ami elromolhat.

Akik pedig egy elektromost fűtési hálózatot egy megfelelő megújuló rendszerrel (napelem, napkollektor, hőszivattyú) kapcsolnak össze, egész egyszerűen ingyen fűthetnek (miután megtérül a befektetés ára).

De az elektromos fűtési rendszer nemcsak egyetlen, hanem kiegészítő rendszerként is jól működhet. Az elektromos rendszerek egyik fajtája a klímás fűtés, ez azért is jó választás lehet, mert így nincs szükségünk két készülékre, hidegre és melegre.

Azonban nem minden klíma alkalmas a hűtés mellett a fűtésre is!

 

Milyen árkategóriában nézelődjünk?

Ha kíváncsi arra, hogy most milyen árakon mozognak a klímaberendezések, akkor érdemes szétnéznie a cascadeklima.hu weboldalon.

Itt 36 modellt találunk, 2,9 kW alatt az ajánlott fogyasztói árak 68.580 Ft és 215.000 Ft között mozognak.

A 2,9 kW – 3,9 kW közötti kategóriában az árak szórása 76.200 Ft-tól 389.800 Ft-ig terjed.

4 kW és 5,5 kW között a modellek árai 86.360 Ft és 539.750 Ft között alakulnak.

Míg 5,5 kW felett 331.470 Ft és 603.250 Ft változnak az árak.

 

Ebben találunk fűtésre alkalmas klímákat, kültéri és beltéri egységeket, kereskedelmi, monosplit és multisplit klímákat is.

 

Mi azt ajánljuk, hogy minden esetben beszéljük át szakértővel, hogy mi a legjobb választás otthonunkba / irodánkba / gyárunkba, stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük