Klíma árak

Klíma árak

Klíma vásárlásnál legtöbbünk első gondolata az ár. Sokan hirtelen ötlettől vezérelve, a nyári melegben szenvedve döntenek úgy, hogy itt az ideje egy légkondicionálónak. A klíma árak igen változatos képet mutatnak, ám ha most vásárol, lehetősége nyílhat a spórolásra kihasználva a forgalmazók által kínált akciókat.

A klíma vásárlásnál nagyon fontos, hogy a költségvetésbe számoljuk bele mindenképpen a felmérés és a telepítés költségét. Így akár már egy 200-250 ezer forintos végösszeg is kijöhet, viszont egy jó minőségű, hosszú élettartamú, beüzemelt klímát kapunk.

De ne szaladjunk ennyire előre. Kezdjük azzal, hogy milyen gyártó klímáját vásároljuk meg. A legtöbben arra esküsznek, hogy egy ismert márka termékével nem lehet probléma. Természetesen nem állítjuk az ellenkezőjét. Azonban figyelembe kell venni, hogy számos olyan kisebb cég termékét is megvásárolhatjuk, melynek alkatrészeit szintén ezek a nagynevű vállalatok gyártják, így ugyanolyan minőséget kapunk meg olcsóbban. Általában ezekhez a klímákhoz alkatrészt is könnyen vásárolhatunk, nem okozhat gondot egy esetleges meghibásodás. Így már jelentősen spórolhatunk egy készülék vásárlásán, mégis minőséget kapunk.

Tisztában kell lennünk, hogy milyen extra funkciókat szeretnénk a klímánkba. Sok mindent alapból megkapunk. A legtöbb klíma fűtésre is képes. Bár sokan pénzpazarlásnak tartják, a klímafűtés azonban már régen sokkal gazdagságosabb, mint mondjuk a gázfűtés. Ha mégsem ez lesz a fő fűtési mód a lakásban, mégis nagyon jól jöhet, ha még nem kapcsoljuk be a konvektorokat vagy a központi fűtés még nem üzemel.

A legtöbb klímaberendezés már időzítővel rendelkezik, beállíthatjuk, hogy mennyi ideig üzemeljen.

Extra funkció lehet a különleges szűrőbetét, amely elpusztítja a levegőben keringő kórokozók jelentős részét. Ilyen hi-tech finkció a wi-fi a klímában, amelyen keresztül egy applikáció segítségével akár távolról is bekapcsolhatjuk, így hazatértünkkor kellemes klíma fogadhat minket.

Ha különleges funkciókat is keresünk, az ár jelentősen emelkedhet. Egy klíma esetében határ a csillagos ég, egyes készülékeket 300-400 ezer forintért kaphatunk meg.

Hogy elkerüljük a felesleges költekezést, keressünk fel egy hozzáértő szakembert, aki segít megtalálni a számunkra ideális készüléket. Kérje árajánlatunkat és vásárolja meg még ma új klímáját!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük