Önkéntes nyugdíjpénztárak összehasonlítás 2019-ben

Önkéntes nyugdíjpénztárak összehasonlítás 2019-ben

nyugdijbiztositas.com linkre kattintva egy helyen összehasonlíthatja egymással a különböző önkéntes nyugdíjas pénztárakat. Ez a megtakarítási forma már 20 éve jelen van Magyarországon. Az államtól teljesen függetlenül működő megtakarítást bárki igénybe veheti. Ma már 1 millió pénztári számlát tartanak nyilván az országban, így valószínűsíthető, hogy egy megbízható megtakarítási formáról beszélünk. A GRANTIS minden ügyfelének segít az öngondoskodás elindításában. A weboldalon a sok hasznos információ közül érdemes megnézni az egyes ajánlatok összehasonlítását is, így sokkal könnyebben meghozzuk döntésünket az öngondoskodást illetően.

1988 óta érhetők el az önkéntes nyugdíjpénztári lehetőségek Magyarországon. Az önkéntes pénztárba minden ügyfél önszántából fizet be ezt nem a magyar állam finanszírozza. Ma nagyjából 3-4000 Forintos havi megtakarítás mellett veszik ezt igénybe az állampolgárok, ami nagyon kevés ahhoz, hogy időskorukban a megtakarításból gondoskodni tudjanak saját magukról. A nyugdíjbiztosítások terén ez az átlag már havi szinten 17 000 Forintot tesz ki. Az önkéntes nyugdíjpénztár befizetéseire az állam 20% adójóváírást ad, amely szerint éves szinten maximum 150 000 Forintot lehet visszaigényelni. Egy havi 20 000 forintos megtakarítás esetén ez az összeg 48 000 Forint lesz, míg, ha valaki 750 000 nyugdíjbefizetést tesz, akkor ez az összeg már 150 000 Forintot is elérhet.

A GRANTIS minden évben útmutatóval segíti ügyfeleit abban, hogy az adójóváírást milyen formában lehet visszaigényelni, hiszen a szakértők számára fontos, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek. A törvényi feltételeket természetesen az állam bármikor módosíthatja, de jelenleg érvényben van az adójóváírás. Ha például kitolják a nyugdíjkorhatárt akkor az nagy valószínűséggel nem fogja túl jól érinteni a nyugdíjpénztárakat és az ilyen típusú megtakarításokat sem. A befizetett adót ilyen formában bárki visszaigényelheti, aki az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás mellett teszi le a voksát. Az önkéntes nyugdíjpénztárak igen alacsony költségek mellett dolgoznak, így a megtakarítás mellett elenyésző a kiadás, amely a megtakarítással függ össze.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük