Tényleg ezek a legjobb társasjátékok?

Tényleg ezek a legjobb társasjátékok?

Ha kezdők vagyunk valamilyen téren, azért lehet érdekes a TOP listákból tájékozódni, ha haladók vagy profik, akkor azért. Legyen szó az IMDb TOP 250-es film listájáról vagy épp a TOP Rotten Tomatoes értékelésekről vagy más filmes listákról, egészen más filmek is előjönnek majd (bár van néhány, amely szinte minden listán felbukkan, nem véletlenül!). Hiszen objektív mérce nincs arra nézve, hogy melyik film a legjobb. Lehet, hogy mi imádjuk a limonádé rom-kom műfaját, míg egy barátunk a 70-es horroraiért él és hal. A társasjátékok kategóriája is ilyen. Lehetetlen egy olyan listát előállítani, amely Neked, kedves olvasó, a kedvenceidet fogja bemutatni pontosan: de próbálkozni lehet, és a játékosok és kritikusok véleményét összegezve nagy esély van rá, hogy a listákon szereplő játékok mégis tetszeni fognak.

 

Nézzünk tehát egy TOP listát!

 

A Gémklub szerint jelenleg ezek a legkedveltebb társasjátékok. A mondat elején a linkre kattintva oda is jutunk a listára, de mi is szólnánk róla pár szót.

A listán ABC sorrendben találjuk a játékokat, és a Gémklub, az ország egyik legnagyobb társasos csapata (több évtizedes tapasztalattal és múlttal) a magyarországi és a nemzetközi eladásokat és a játékosok személyes véleményét vette figyelembe, amikor összeállította a listát.

Most különösen érdemes lehet rápillantani akkor is, ha már ismerjük a listát egy ideje, mert évről-évre új címek jelennek meg benne.

Klasszikusok

Ha nem sokat tudunk a társasok világáról, akkor érdemes lehet klasszikusokkal kezdeni. Például:

 

  • 7 csoda játékcsalád: itt egy ókori civilizációt építhetünk fel a kezdetektől. Nemcsak az eredeti, de sokak szerint a főbb kiegészítői is kötelező társasok.

 

  • Azul játékcsalád: 2018-ban az Év Játéka volt (Spiel des Jahres), könnyen tanulható és érthető játék, központjában az esztétika áll. Nem véletlenül lett mind a kezdők, mind a régi motorosok egyik kedvence. A kiegészítőkkel még hosszabbra növelhető az élvezhető játékidő.

 

  • Dixit játékcsalád: a festészetben hozza össze az embereket, és feltárja a gondolatainkat egy-egy alkotásról. Egy egyszerű ötleten alapul, amely nagyon össze tudja hozni a játékosokat. Szintén év játéka díj nyertese.

 

  • Jaipur: a téma a távol-keleti kereskedelem ebben a kétszemélyes kártyajátékban. Ne hagyjuk ki!

 

Létezik ilyen társas is!?

 

Pandemic család: rossz vicc is lehetne, de ez a játék már 2018-ban is népszerű volt és ez egy kooperatív játék: nem egymás ellen, hanem a vírus és világjárvány ellen küzdünk… Igen, igen, igen, tudjuk…

Robbanó cicák: Nomen est omen, a név előjel, igen. Valóban cicák, valóban dinamit, sőt, van dinnyaú-macska, öntudatos macskaja: már most könnyű elhinni, hogy egyedi humort kapunk. Emellé laza játékmenet is jár: ez viszont a legkevésbé sem kooperatív!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük