5w30 motorolaj – hatalmas a választék, nem is tudom melyiket válasszam

5w30 motorolaj – hatalmas a választék, nem is tudom melyiket válasszam

Ha új autó kerül a családba mindig nehéz helyzetben vagyok – annyiféle új alkatrész és más egyéb szükséges termék jön elő, hogy megint lehet előről kezdeni az átnyálazását a típusoknak és a márkáknak. Azt hinné az ember, hogyha tudja, hogy az autójához 5w30 motorolaj kell, akkor már mindent tud. Pedig ha látná, hogy mennyiféle van még ebből az egy fokozatból is, akkor rögtön másképp látná a dolgokat.

Én legalábbis az olajwebshop.hu-t részesítem előnyben az ilyen típusú vásárlások esetében és bizony az a tapasztalatom, hogy a népszerű és gyakran használt termékek esetében tényleg mindent felvonultatnak, ami megbízható és jóminőségű. Így történhet meg az is, hogy az 5w30 motorolaj típusú motorolajból 341 termék érhető el. 341! Természetesen ebben az űrtartalom szerinti variánsok is benne vannak, de akkor is, ez bizony rengeteg. Minden közismert márka terméke megtalálható a kínálatban és bizony itt nem az egyszerű motorolajokról van csak szó, hanem sok más adalékolt verzió is benne van a listában.

Az árazás tekintetében is mindenki megtalálhatja a magának tetszőt. Kapható például 5+1 literes kiszerelés, ami azért elég komoly mennyiség 28 990 forintért. Ebben persze mindenféle adalék van, ami a motor hosszú élettartamáért felelős, nem véletlenül hallgat a „Top Tec” névre, ami valószínűleg a csúcstechnológiára utalhat. A felhasználás tekintetében az ajánlás szerint ez a Volkswagen konszern családjába tartozó személyautókhoz való termék. Ehhez hasonlóan olvashatunk más termékeknél is ajánlást arra vonatkozólag, hogy a gyártó szerint mely személygépjárművekhez használatos az általuk készített 5w30 motorolaj.

Ha egy másik terméket veszünk, hiába hallgat ugyanúgy erre a SAE fokozatra, ajánlása szerint teljesen más körökben érdemes alkalmazni. Ennyit számít, hogy milyen típusú és mennyiségű adalékanyagot tesznek ugyanahhoz a motorolajhoz. Mert ugye a SAE jelölés tulajdonképpen egy viszkozitás és egy felhasználási hőmérsékleti tartományt ad meg, amelyre az adott autónak szüksége van. Az, hogy ezen túl még mire használhatjuk az egyes fokozatokat leginkább az adalékokon múlik. Amiről most utoljára beszéltem például kimondottan részecskeszűrővel felszerelt dízelekhez ajánlják és kifejezetten       nagy teljesítményű benzinesekhez. Amit pedig az alkalmazásával el lehet érni az egy halkabb, egyenletesebb járás, valamint egyértelműen megnő az aktuális szerkezet – katalizátor vagy részecskeszűrő – élettartama. Ami pedig a téli időkben egyébként is kritikus – a hidegindítás is jobb lesz ezektől az adalékolt motorolajoktól és a fogyasztás is csökken. Összességében tehát növeljük a motor és a kopó alkatrészek élettartamát, tehát érdemes ezt az összeget mindig minőségi motorolajra költeni, mert meghálálja magát.

Az 5w30 motorolaj tehát egy elég gyakori fokozat, ami sokszor szóba kerül a hétköznapokban. Éppen ezért legyetek bátrak, rosszul nem választhattok, ha az olajwebshop.hu-ról rendeltek. Ott aztán bőven van ilyen típusú termék és minden autóhoz való adalékolt verziója elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük