A trapézlemez kivitelezés menete

A trapézlemez kivitelezés menete

Több olyan területe is van az építőiparnak, ahol egyszerűen nincs jobb megoldás a trapézlemeznél. Költséghatékony, variálható, és korszerű. Ez a cikk azért született meg, hogy összefoglaljuk, milyen előnyökkel bír ez a praktikus építőanyag, és hogy miért lehet jó választás a trapézlemez.

Mit kell tudni a trapézlemezről?

Kezdjük a legelején. A trapézlemez – ha a keresztmetszetét nézzük – trapézokból áll, jó eséllyel ezért kapta ezt a nevet is. Acéllemezből formázzák hideghengerművel. Legelterjedtebb típusai a 0,35 mm és a 0,60 mm vastagság között mozognak. Horganyzott acéllemez, ami lehet színes is, poliészter bevonatának köszönhetően. A festett poliészter mintegy 25 mikron, de gyártanak ettől vastagabb bevonatokat is. A belső terekben inkább a 12-15 mikron vastagságú bevonatokat ajánlják, ennél vastagabb felesleges, hiszen ekkor általában nincsenek kitéve a lemezek az időjárási viszontagságoknak.

A legstrapabíróbb, legellenállóbb trapézlemezeket alucinkkel vonják be a gyártási folyamat alatt, mely alumíniumból, cinkből és titánból áll.

A trapézlemezek gyártása

Az egyik olyan építőipari alapanyag, melyet takarékosan és gyorsan lehet jó minőségben gyártani – innen eredhet népszerűsége. A trapézlemezeket pontosan olyan hosszúságban gyártják le, amekkorára szükség van, így a folyamat minimális hulladékkal jár. Burkolati elemként szolgálhatnak a tetőkön és a falakon is, ugyanolyan jó választás lehet lakóházakhoz és csarnoképületekhez is.

A trapézlemezek profilkialakítása, színe és magassága is variálható, így könnyedén simulhat bele a környezetbe. Szállítása és szerelhetősége is praktikumáról híres. Anyaga könnyű: akár 5 kg is lehet négyzetmétere, ami persze függ a vastagságától.

Kinek ajánljuk a trapézlemezt?

Elsősorban azoknak, akik nem szeretnének túl sokat bajlódni a kerítésépítéssel, vagy a tetőfedéssel. Gazdasági épületek oldalfalán is időtálló a trapézlemez. A Pascal Trapézlemez kivitelező kerítés és tetőfedő megoldásokban is tud segíteni.

Miért és mikor válassz trapézlemezt kerítésedhez, tetődhöz, vagy falburkoláshoz?

  • azért, hogy viszonylag jutányos áron tartós megoldáshoz juss
  • ha nem szempont számodra, hogy jó hőszigetelésű anyagot válassz
  • a kívánt méretben meg tudod rendelni, nem kell feleslegesen kidobni az ablakon a pénzt az általában elkerülhetetlen hulladékanyag miatt
  • akár házilag is megoldható a felhelyezése, különösebb szaktudás nélkül
  • festése szükségtelen, ha olyan trapézlemezt választasz, amit már eleve bevontak több réteggel.
  • a gyártási technológiának és anyagának köszönhetően nem rozsdásodik
  • számtalan színben kapható a trapézlemez, így könnyebben választhatsz olyat, ami harmonizálni fog a környezettel
  • matt és fényes változatban is gyártanak trapézlemezt
  • könnyen és gyorsan tisztítható, karbantartása nem igényel szakértelmet vagy sok időt.

A trapézlemezeket úgy alkották meg, hogy azok is esztétikus és időtálló megoldást találjanak, akiknek egyszerűen nincs idejük vagy kedvük azzal foglalkozni, hogy hogyan néz ki a tető, vagy a kerítés, mégis szeretnének igényes megoldást. Ha minél gyorsabb és takarékosabb megoldást keresel, jó helyen jársz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük