Adjon nevet a bécsi kispandának!

Adjon nevet a bécsi kispandának!

Bárki javaslatot tehet a bécsi kispandák nevére 2016. október 16-ig. A három legjobb ötlet közül internetes szavazással választják ki a győztes javaslatot. A névadási ceremónia novemberben lesz.

Mivel az első három hónapban viszonylag magas a kispandák halálozási aránya, a kínai hagyományoknak megfelelően csupán a születésük után száz nappal, 2016. november 15-én kapnak nevet a Schönbrunni Állatkert új sztárjai, az óriáspanda-ikrek.

A nőstény bocsnak ugyan már megvan a neve, amely korábbi bátyjáéihoz hasonlóan Fu-val kezdődik, de többet egyelőre nem árul el a bécsi állatkert. A testvérének a nevére viszont a világ pandarajongóitól várja a javaslatokat. A megkötés csupán annyi, hogy két szóból kell állnia, és a szerencséset jelentő „Fu” kifejezéssel kell kezdődnie. Az ötleteket 2016. október 16-ig lehet elküldeni a panda@zoovienna.at e-mail- címre. A három legjobb javaslat közül internetes szavazással választják majd ki a kisbocs nevét.

A hivatalos névadási ceremónia 2016. november 15-én lesz, november 27-én pedig nagyszabású családi nap keretében ünnepli meg a bécsi állatkert a történelmi pillanatot.

A Schönbrunni Állatkertben 2003 óta élnek óriáspandák a Kínai Népköztársaság kölcsönadományaként. Yang Yangnak és Long Huinak eddig három utóda született – Fu Long, Fu Hu és Fu Bao -, akik azóta visszakerültek Kínába. A legifjabb bocsok, az ikrek 2016. augusztus 7-én születtek, és azóta már nagyot nőttek, kinyílott a szemük, fel tudják emelni a fejüket és tudnak kapálózni is a lábaikkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük