Virtuális túrával vár a 150 éves Jack Daniel lepárló (videóval)

Virtuális túrával vár a 150 éves Jack Daniel lepárló (videóval)

A Jack Daniel lepárlóüzem fennállásának 150. évfordulója alkalmából virtuális élménnyel lepi meg a rajongókat. Egy 360 fokos videón bárki Lynchburgben érezheti magát és megnézheti, hogyan készül a világ legértésesebb amerikai whiskey-je. Egy különleges VR szemüveggel pedig a másfél évszázados főzde falai között „sétálhat” a néző.

Nem kell repülőre ülnünk, mégis Amerika legrégebben bejegyzett lepárlóüzemében találhatjuk magunkat néhány percre. A Jack Daniels fennállásának 150. évfordulója alkalmából ugyanis egy 360 fokos videó készült, hogy minél többen megismerhessék a hamisítatlan whiskey gyártásának minden lépését. A kisfilmben végigkövethetjük a teljes folyamatot a hordókészítésétől egészen a kóstolásig. Eközben kulisszatitkokra is fény derül, például megtudhatjuk, hogy egy adag whiskey-nek közel egy hét kell ahhoz, hogy átcsepegjen a három méter magas cukorjuhar-faszén rétegen, amely az ital jellegzetes ízéhez is hozzájárul.

Jack Daniel mindig azt mondta „Mindennap a legjobbat készítjük, amit csak tudunk.”Ez a hozzáállás vezérelte Bowe Kinget és Rama Allent is, akiknek közreműködésével megszületett a különleges film, amelyet VR szemüveggel is élvezhetnek a rajongók. Magyarországon például a Sziget Fesztiválon a Jack kamionnál kirándulhattak el Lynchburgbe a fesztiválozók, de az ősz folyamán lesz még lehetőség a virtuális kalandok átélésére.

A filmben alkalmazott úgy nevezett „kevert idő” vizuális stílust olyan tartalmak bemutatására fejlesztették ki, ahol a pillanatot szeretnék lelassítani vagy éppen megállítanák az időt. Erősen stilizált, filmszerű képi hatásokat használtak az alkotók, mindezt az adott környezetre jellemző térhatású hangokkal egészítették ki, ezzel teremtették meg a lehető legvalósághűbb élményt. A technológiát, amely lehetővé teszi a valós idejű felvételek és kimerevített képek együttes megjelenítését a The Mill produkciós ügynökség fejlesztette ki, kifejezetten a Jack Daniels VR élmény megvalósításához.

„A néző a „kevert idő” technológiának köszönhetően olyan filmet nézhet végig, amely egy álomszerű utazást elevenít meg” – mondta Rama Allen, a The Mill produkciós ügynökség kreatív igazgatója. „Ez a teljesen új filmes megközelítés lehetővé teszi, hogy a néző még valósághűbben élhesse át az élményt.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük