Szilveszteri társasjátékok – Mivel érdemes ünnepelni az új évet?

Szilveszteri társasjátékok – Mivel érdemes ünnepelni az új évet?

A szilveszteri buli sokszor nem csak a nagy evészetekről, na meg a finom italokról szól, hanem egy olyan közös esemény is, ahol együtt lazulhatunk például egy házibuliban. Ha pedig valóban egy házibulit tervezünk, a társasjátékozás egy remek program lesz szilveszterre. Milyet érdemes választanunk?

 

Egyszerűen elsajátítható legyen

A szilveszteri társasjátékoknak a szórakoztatás a célja, ráadásul az idő itt limitáltabb, mint ha egy fix társasággal akarnánk elkezdeni mondjuk egy komplex több ezer óráig is játszható fantasyt. Szilveszterre ilyen olyan játékokat keressünk, amelynek szabályai egyszerűen megtanulhatóak, és a játék is végigjátszható még az esemény alatt. Nincs annál rosszabb, ha a kalandot nem tudtuk befejezni és nem is áll módunkban többé, mert csak vendégségben voltunk valahol. Ezért főleg rövid, pár órás társasjátékokban, szókirakókban, kártyajátékokban és különféle feladatmegoldós játékokban gondolkodjunk – ezek hamar végigjátszhatóak, vagy kötetlenek a játszási idejük.

Maradjunk hangulatban

Egy rosszul megválasztott társasjáték képes teljesen kigyilkolni a hangulatot. Túl komorrá, túl szárazzá, sőt álmosítóvá is válhat, ha olyan játékot választunk. Ezért az a legjobb, ha mindig olyat nézünk ki szilveszterre, amiben lehet valami vicc, ami jókedvet hoz. A különféle mutogatós játékok például pont ilyenek. Vicces, ahogy mások próbálják kézzel-lábbal előadni a kártyájukat, ahogyan például a szóalkotó játékok esetén is bőven lehet ok a nevetésre. Azonban ha valami teljesen újat szeretnénk a klasszikusok helyett, akkor például választhatunk olyat, mint a Robbanó cicák, ami tipikus partis kártyajáték sok nevetéssel, és persze vicces szituációkkal. Ezen kívül szintén népszerűnek számít idén a Fröccs, amiben nekünk kell a legjobb fröccskészítőnek lennünk, a jobbnál jobb társasjátékokat pedig bőven lehetne még sorolni. Nem is egyszerű dönteni néha, ezért  ha inspirációhiányban szenvedünk épp, akkor mindenképp érdemes szétnézni a Gémklub weboldalán.

 

Próbáljunk olyat választani, ami mindenkinek jó lehet

Ha házibulit szervez az ember, akkor általában nagyjából tisztában van azzal, hogy a barátai milyen személyiséggel rendelkeznek. Az a legjobb, ha a társaság igényére szabva választunk tehát játékot is, ugyanis vannak olyan embertípusok akik kifejezetten rosszul érzik magukat, ha például szerepelniük kell valamilyen szituációs vagy mutogatós játékban, amíg mások a kártyajátékoktól kapnak herótot. Ezért mindig olyat válasszunk, ami nagyjából az összes barátunknak megfelelő lesz – mindenkinek tökéleteset meg úgysem találunk, de azért törekedjünk a legjobbra. Ilyenkor akár olyan társasjátékokat is nézhetünk, amely valamilyen tematika köré épül. Például ha a szilveszteri baráti társaságunk odavan a horrorért, akkor egyáltalán nem rossz ötlet valamilyen horrorjátékot beszerezni. Ugyanez a helyzet akkor is, ha egy bizonyos sorozat vagy fantasyvilág rajongói vagyunk. Ma már mindenféle témában és formában kapni társasjátékokat, tehát nagy eséllyel találunk olyan témájút, ami a szilveszteri banda szinte minden tagjának megfelelő lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük