Nélkülözhetetlen alkatrész a fogasszíj

Nélkülözhetetlen alkatrész a fogasszíj

A modern kor egyik mozgatórugója a kereskedelem. A különféle termékek és szolgáltatások előállítása és célközönséghez való eljuttatás nélkül a jelenlegi rendszer alapjaiban dőlne össze. Bár vannak olyan dolgok, amikre jogosan mondhatjuk, hogy nincs valójában szüksége az emberiségnek ahhoz, hogy jól éljen, de az élelmiszer korántsem tartozik ezek közé. Itt kerül képbe a fogasszíj is többek között. Ezen egyedi szerkezetek az élelmiszergyártás, előállítás területe mellett még más környezetben is megjelennek.

Az erőátadásra a legtöbb gépnél szükség van. Az autók és más járműk sem tudnának működni vezérműszíjak nélkül. A fogasszíj egy sajátos változata ezeknek, amik kis recékkel rendelkeznek ezzel fokozva a hatékony erőátvitelt. A fogak belekapaszkodnak a kerekek hézagaiba és így nagyobb erő kifejtésére képesek. Legyen az húsfeldolgozás, péksütemények készítése, ahol azt látjuk, hogy futószalagon vonulnak a termékek ott a fogasszíj biztosan jelen van. Természetesen nem szabad, hogy gyorsan tönkremenjenek ezek az alkatrészek.

Mivel napi rendszerességgel, gyakran folyamatos munka mellett látják el a teendőjüket, ezért fokozottan kitettek a sérülések kockázatának. A kiváló TPU anyag azonban megfelel a magas szintű elvárásoknak, amit vele szemben támasztanak. A fogasszíj speciális anyagokkal van továbbá megerősítve. Majdhogynem képtelenség az elszakadása és csak hosszú időt követően érezhető az amortizációja. A profi kivitelezésben a HabaSYNC® élen jár. Ismerjük meg a részletes gyártási technológiát és a felhasznált alapanyagokat, amiből a fogasszíj készül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük