Aviva menstruáció alatt – Hogyan segíthet?

Aviva menstruáció alatt – Hogyan segíthet?

Az AVIVA módszer a nőknek is nagy segítséget nyújthat, hiszen a menstruációs ciklushoz különféle problémák is társulhatnak. Ilyen lehet egy elmaradt menstruáció, a rendszertelen a menstruáció, ami lehet túl rövid vagy túl hosszú is. A vérzés lehet erős vagy nagyon gyenge, de az is előfordulhat, hogy túl korán vagy túlságosan későn jön meg a menstruáció. Ezeken a problémákon az AVIVA torna is tud segíteni.

A menstruációs problémákon kívül még milyen nőknél tapasztalható problémák esetén érdemes AVIVA tornázni?

 • meddőség és alultermelékenység, amely kialakulhat petevezeték elzáródás miatt
 • fogamzásgátló tabletta szedésének elhagyása esetén nehézkes lehet a teherbe esés
 • korai menopauza tünetek megszüntetésére
 • PMS azaz premenstruációs szindróma esetén is segíthet az AVIVA torna
 • nőknél gyakoriak a ciszták, petefészekciszták kialakulása, a PCO vagy a PCOS azaz a policisztás petefészek szindróma
 • Endometriózis
 • méh mióma, polip
 • kismedencei gyulladás
 • vizeletinkontinencia
 • hormonszintek kiegyensúlyozása
 • pajzsmirigy alul és túlműködés

Mi pontosan az AVIVA torna?

Az AVIVA egy olyan mozgásforma, amely az egészségügyi problémák megelőzésére és kezelésére is szolgálhat. Gabriella Steiner fejlesztette ki, aki egy magyar származású fizikoterapeuta. A méh, valamint a petefészek működését a különféle tornagyakorlatok speciális lazító és beszorító gyakorlatai támogatják. A torna segítségével a hormonszintet is igen jól lehet szabályozni. Már csak azért is hasznos lehet a női Aviva torna, mert beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait anélkül, hogy bármilyen gyógyszeres kezelésnek vetnénk alá magunkat. Az AVIVA módszer nem csak egy tornát jelent, hiszen a helyes légzést, a helyes táplálkozást és a helyes testhasználatot is el lehet sajátítani a gyakorlatok során. Az AVIVA oktatók nem csak a gyakorlatokkal ismertetnek meg bennünket, hanem egy teljesen új életmóddal.

 

Mi történik a gyakorlatok végzése közben?

 

A tornagyakorlatok során felgyorsul a vérkeringésünk, ez aktiválja a belső elválasztású mirigyeket, – mint például a pajzsmirigyet vagy a csecsemőmirigyet. A gyakorlatok során medencebillentésekkel, csípőforgatásokkal gyakorta fogunk találkozni. Az AVIVA tornagyakorlatok a teljes testet megmozgatják és erősítik az izmainkat is. Miközben torna során az alhasi izmokat, a medencét, a gátat, a farizmokat és a lapockák közötti izmokat is megmozgatjuk fokozzuk a vérkeringést, serkentjük a vénás vérkeringést, munkára fogjuk a belső elválasztású mirigyeket és aktiváljuk a nyirokrendszer keringését. A tornázás alatt erősödik az alhasi és a kismedencei izomzatunk és stimuláljuk a bőrfelszíni reflexpontokat is.

AVIVA tornán érdemes hetente akár többször is részt venni, hogy a kialakult problémákat minél előbb megszüntessük és régi életünkhöz visszatérhessünk, ne legyenek fájdalmaink vagy kellemetlen tüneteink.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük