Új lehetőségeket kínál a BIM modell

Új lehetőségeket kínál a BIM modell

A fejlődő technológia jóvoltából rendre jelennek meg az olyan egyedi megoldások, amik segítenek a különféle projektek kivitelezésében minden szinten. Itt van például a BIM modell, ami már jóval túllép a hagyományos papír és ceruza alapú 2 dimenziós tervezésen. A mérnökök már szoftverekkel és fejlett számítástechnikai megoldásokkal dolgoznak. Miért van erre szükség? A gyorsaság és a költséghatékonyság érdekében. Néha csak egy lakás felépítése a cél, máskor pedig ennél komplexebb épületek tervezésére és kivitelezésére kerül sor. A BIM modell révén a legelős lépéstől egészen az átadásig nyomon követhető a mechanizmus.

Ami egyértelműen mellette szól, hogy az idő és a különféle adatok bevitelével a rendszerbe az fejlődik és egyre inkább átfogó képet fog mutatni a végeredményről. Ilyen formában az esetleges hibák gyorsan kiütköznek és azok még az előtt javíthatók, elháríthatók, hogy realizálandónak. A BIM modell nem véletlen érhető el a világ számos területén. Itt minden közrejátszik a különféle szabványoktól kezdve, egészen a legújabb technológiákig.

Ha pedig sikerül átfogó képet alkotni a műveletről, akkor rengeteg idő megtakarítható. Természetesen a gazdaság alakulás könnyedén beleszólhat a BIM modell működésébe, de hiányában még ennél is sokkal több probléma merülhetne fel, ami kitolja a határidöket és csak fokozza a költségeket. Miért ne könnyítenénk meg a saját dolgunkat, ha erre minden feltétel biztosított? Ragadjuk meg ezért a lehetőséget, amit a peri.hu munkatársai örömmel felkínálnak. A BIM modell egy új korszak kezdetét jelenti számos szempontból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük