Üvegezés ősszel: most ilyen árakra lehet számítani

Üvegezés ősszel: most ilyen árakra lehet számítani

Üvegezési feladatok váratnak magukra? Fontosnak tartja, hogy minőségi megoldásokra essen a választás, de mégse kerüljön vagyonokba a kivitelezés? Egy félresikerült szellőztetés, vagy akár az idő vasfoga is rányomhatja a bélyegét a nyílászárók állapotára. Még ősszel sincs késő elvégeztetni azokat a felújítási, korszerűsítési munkálatokat, melyek szükségessé váltak.

Ha kíváncsi arra, hogy most milyen árakon mozognak az üvegezési munkálatok, akkor érdemes szétnéznie az uvegezes.info weboldalon. Nem csak az üvegezésre érdemes ilyenkor odafigyelni, hanem a közelgő hűvös időszakkal együtt a hőszigetelésre is. Az elvetemedett, régi ablakok, a szigetelési hiányosságok ebben az időszakban már megmutatják hátulütőiket.

Sokan ismerik a kellemetlen huzat jelenséget, ami a fűtés hatékonyságára is rányomja a bélyegét. A nem megfelelően szigetelt ablakok jelentős költségekkel is járhatnak, hiszen így tulajdonképpen az utcát fűtjük. A szakemberek arra is kínálnak korszerű megoldást, ha a nyílászárók cseréje nélkül szeretnénk gondoskodni a hőszigetelésről. Az úgynevezett svéd nútmarásos technológia a helyszínen elvégezhető, és ilyen módon akár tíz évvel meghosszabbítható a kifogástalanul funkcionáló nyílászáró élete.

A szakemberek rendszeresen felhívják a figyelmet a naponta többször, kereszthuzattal történő szigetelés fontosságára. Ez nem csak az optimális belső mikroklíma érdekében fontos, hanem a penészesedés megelőzésének apropóján is. A kifogástalan hőszigetelés kétségkívül pozitív jelenség, viszont a lakás levegőjében felhalmozódó páramennyiség kérdése mellett sem mehetünk el.

Az üvegezés nem csupán a nyílászárók esetében válhat aktuálissá, hanem az olyan beltéri elemeknél is, mint a bútorüvegek, az üvegpolcok vagy például az üveg asztallapok pótlása. Az élcsiszolással ellátott üveg felületek egyszerre nyújtanak esztétikai élményt és ugyanakkor gondoskodnak a maximális biztonságról is.

Érdemes még a fűtési szezon előtt elvégeztetni a nyílászárók felújításával összefüggő teendőket, hiszen a hideg időben a legtöbben már inkább élveznénk az otthon nyújtotta kényelmet és meleget. Az ablakszigetelés, az esetlegesen kitört üvegek cseréje elérhető áron megvalósítható, de a számla végösszege természetesen az üveg méretéről, vagy a szigetelni kívánt ablakok számától is függ. Bízza olyan profikra a munkát, akik otthonosan mozognak a korszerű megoldásokat illetően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük