Cikk írása angolul

Cikk írása angolul

Hogyan történik egy cikk írása angolul?

Egy bejegyzés megírása angolul is ugyanúgy történik, ahogy a magyar szövegeké is. Az első lépés értelemszerűen a témaválasztás. Ezt a megrendelésre történő szövegírás esetén legtöbbször a megbízó határozza meg. A téma kiválasztása után a szövegíró felkutatja a cikk létrejöttéhez szükséges információkat, és megírja a szöveget, amely még átesik egy végső korrektúrán.

Egy cikk írása angolul annyiban különbözik a magyar szövegektől, hogy a nyelven túl tartalmában és stílusában is a külföldi célközönséghez kell igazodnia. Abban az esetben tehát, ha egy már meglévő magyar szöveg alapján kell megírnunk egy angol nyelvűt is, nem célszerű, és nem is elegendő egyszerűen csak lefordítani azt. A szövegírónak ilyenkor nemcsak az információkat, hanem a szöveg lényegi mondanivalóját kell átültetnie az angol cikkbe úgy, hogy annak a külföldi olvasó számára ugyanúgy „lelke legyen”.

Miért szükséges egy cikk megírása angolul is?

A szövegek angol átirata akkor válik igazán hasznossá és szükségessé, ha valaki a nemzetközi piacon is ismertté szeretne válni. Az angollal ugyanis szinte bárhová eljuthatunk. Amennyiben tehát szívesen mozognánk a hazainál szélesebb körökben is, és nem szűkítjük le a célközönségünket egyetlen konkrét országra, amelynek a nyelvén írunk, akkor célszerű az angol szövegírást váltani.

Az angol nyelvű szövegek ugyanakkor nemcsak más országokba, hanem a hazánkban élő, külföldi vállalatokhoz, potenciális ügyfelekhez is könnyedén eljutnak, akik által aztán további kapcsolatokra is szert tehetünk.

Mennyibe kerül egy cikk írása angolul?

Az árak nagyban függenek a szövegíróktól, de a szövegektől maguktól is. Nyilván nem emlegethetjük egy lapon a hétköznapibb témájú cikkeket a szakmaiakkal, és vannak olyan szövegírók is, akik nem karakterszámmal, hanem projektárakkal dolgoznak. Éppen ezért nehéz egységesen meghatározni, mennyibe is kerül egy angolul írott cikk. Érdemes tehát a szövegírókkal felvenni a kapcsolatot, és árajánlatot kérni a konkrét szövegre, amire éppen szükségünk van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük