Tovább a bulvaros.hu-ra>>
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk az Önök részére.
OK
2017 szeptember 25., hétfő. Eufrozina napja van

Keresés

2017. szept.

HKSzCSPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Címlapsztori

Bartók Eszter elárulta...

bulváros.hu

2009 november 15., vasárnap 09:00

Bartók Eszter, a megasztár sorozat egyik tehetséges felfedezettje új albumot adott ki. A "Mosolyméretek" címet viselő korong november 12.-én látott napvilágot a Tom-Tom Records gondozásában. A Bulvaros.hu-nak örömmel nyilatkozott a Nyíregyházi Főiskola egykori hallgatója.

Mikor kezdtétek el a lemez anyagának felvételét?

A felvételeket nyáron kezdtük, és az utolsó pillanatokig alakult az anyag. Azt hiszem a határidő az, ami végleges pontot tesz, mert én talán sose tudnék. A végtelenségig képes vagyok finomítgatni, és újragondolni bármit. Ezért is van, hogy gyakran előfordul velem, hogy menet közben átírok szövegeket, zenei részeket.

Honnan jött ez az érdekes cím - Mosolyméretek?

Nehéz erre válaszolnom, mert nálam a szöveg is éppen olyan ösztönösen születik, mint maga a zene. A Mosolyméretek kifejezés, egyszer csak beugrott, az egyik dal szerzése közben, és valahogy folyamatosan ott kavargott a fejemben a lemez leadásáig. Nagyon hálás vagyok azért, hogy újra lehetőségem volt rögzíteni a dalaimat egy lemezre, és valahogy folyamatosan azt éreztem, hogy a pityergősebb daloknál is legbelül mosoly él bennem azért, mert csinálhatom. Annak megfelelően választok zenei stílusokat, és irányokat, hogy éppen mi a mondanivalóm, ezért úgy érzem, hogy nagyon változatos, és lendületes lemez sikeredett, amolyan mosolyméretek! :)

Van-e olyan dal az albumon, amely kimondottan kedvenced?

Általában mindig az a kedvenc dalom, amit éppen megírtam, és bevallom, hogy a lemez leadása óta is született már jó pár új dal. Viszont ha nagyon választanom kellene, akkor talán a Rúzscukrot mondanám, mivel sose írtam még korábban ilyen pörgős rock and rollt-t, és imádtuk följátszani.

Hány kislemezt tervezel kiadni a friss számaidból?

Ha rajtam múlna, mindből forgatnék klipet, de ez természetesen közös döntés a kiadóval.
Az biztos, hogy az első klip a Marionett című dalhoz fog forogni, aminek az előkészületei zajlanak éppen, és november 19.-én forgatjuk majd, így hamarosan látható lesz a zenecsatornákon.

Kikkel dolgoztál együtt a lemezfelvétel során?

Nagyon megtisztelőnek érzem, hogy újra zseniális zenészekkel dolgozhattam együtt, és nagyon hálás vagyok nekik azért, hogy profizmusukkal, és fáradhatatlan emberségükkel segítettek megvalósítani az álmaimat. Gátos Iván - zongora, Gátos Bálint - basszusgitár, Mike Zsolt-dobok, és Szabó Marci-gitár játszik a zenekaromban, 4 éve velük koncertezem, így a legtöbb dalban ők játszanak. Vannak viszont vendégmuzsikusok is a lemezen, akikkel szintén nagyon nagy élmény volt a közös munka. Pribojszki Mátyás - szájharmonika, Gál Csaba boogie - gitár, Szakos Krisztián - gitár, billentyű, vokál, Gazda Bence - hegedű, Udvarhelyi Gábor - gitár, Éder Ferenc - basszusgitár, Tóth Matyi - gitár, Schneider Zoltán - gitár.

Hogyan érzed, milyen lett a lemez hangvétele?

Úgy érzem, hogy a három lemezem közül talán ez sikerült a leginkább lendületesre.
Mivel azonban az összes dal szövegét, és zenéjét magam írtam, kikerülhetetlen a személyes, intim hangvétel.

Inkább líraibb felé húz, vagy a könnyebben fogyaszható poposabb jelleg nyilvánul meg benne?

Szerintem mindenki talál magának kedvére, mert nagyon vegyes az anyag. Nem tudnám azt mondani, hogy kifejezetten ilyen vagy olyan. Nagyon sokféle lett, és az fogja össze a dolgot, hogy én írom, és hogy önmagam vagyok benne.

Előző két korongodon mindig szerepelt legalább egy angol szám. Most hogy-hogy megtörted a sorozatot?

Mostanában is írtam angolt, csak valahogy aztán az utolsó pillanatban mégsem tettem föl. Nincs szándékosság benne, így alakult.

Tervezed azt, hogy a későbbiekben esetleg komolyabban betörsz a külföldi zenei piacra?

A zenét sose tervezem, az születik bennem. Ha bárki úgy gondolná, hogy érdemes a dalaimat külföldön is megmutatni, természetesen nem tiltakoznék.

Mik a közeljövőbeli terveid? Nagyszabású turné, pihenés, vagy esetleg máris újabb dalok?

November 25.-én Budapesten a Symbolban tartunk egy exclusive lemezbemutató koncertet, ahol első ízben lesznek hallhatóak a Mosolyméretek dalai. Állandó zenekarom mellett, kísérnek majd vendégzenészek is az este folyamán, és mindenkit várunk sok szeretettel. A bemutató után pedig szeretnék vidéken is minél több helyre eljutni, és játszani új dalokat is. A pihenés kérdése azért érdekes, mert amióta zenével foglalkozom főállásban, másképpen igénylem a kikapcsolódást. Korábban, ha volt egy szabad percem, azonnal fogtam a gitárom, és írtam egy dalt. Manapság viszont minden a zene körül forog, és én innen nem vágyom el. Maximum egy jó film, vagy pár nap pihenő a természetben, de a harmadik napon már úgyis zenélnék valamit.

-Szabó Gergő-

Lemezbemutató koncert Budapesten!

Címkék: új, album, eszti, bartók eszter, új album, megasztár

Szólj hozzá!

Neved:
E-mail:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:Ide írd az ábrán látható kódot:
 

Hozzászólások (1)

#1 Julcsi 2009-11-15 15:38:21

Elég sablonos kérdések :(

A D-VITAMIN HIÁNY VESZÉLYEI

MIT OKOZ A D-VITAMIN HIÁNYA?  

Makrobiotikus étrendajánló

Természetes egészségőrzés.