A korai magömlés megszüntetéséről bővebben

A korai magömlés megszüntetéséről bővebben

A korai magömlés nagyon sok férfi életminőségét csökkenti. A közvetlen kellemetlenségek mellett mindehhez nagyon sokszor kapcsolódik szégyenérzet, és a párkapcsolat vagy az alkalmi szexuális együttlétek problémáitól mentálisan sem könnyű elvonatkoztatni. Még nehezebbé teszi elvonni a figyelmet erről a problémakörről az, hogy a legtöbb esetben a fő kiváltó ok pszichés… Az egyik fő ok, ami miatt nehéz megoldást találni erre a kóros állapotra, az, hogy kevés olyan hely van, ahol szégyenérzet nélkül lehet eszmét és tapasztalatokat cserélni minderről.

 

Melyik az a kevés hely?

Ma már több olyan online fórum létezik (mint például a kenyesvelemenyek.com Dapoxetine fóruma), ahol ennek a témának is utána olvashatunk részletesen. Ez a fórum azért különbözik másik fórumoktól, mert személyes tapasztalatokat olvashatunk anonimitással, cenzúra és moderálás nélkül, a kommentekre válaszolhatunk, így orvosi vagy gyógyszerészi szakzsargon nélkül, név nélkül beszélhetünk problémáinkról ebben a témában is.

Emellett természetesen egy Google / Yahoo / Bing satöbbi keresés is a segítségünkre lehet.

 

Milyen egyszerű tanácsokat kaphatunk emellett?

1, Talán kissé banálisnak hangzik, de az óvszer használata sokszor segíthet. Ez csökkenti a stimulációt, így késlelteti az ejakulációt – akár van korai magömlés problémánk, akár nincs. Az óvszerek között az a javaslat, hogy érdemes kerülni az extra vékony óvszereket, inkább olyan benzocainos óvszert ajánlanak, amely belülről enyhe érzéstelenítő géllel van kezelve. Természetesen bizonyosodjunk meg róla az aktus előtt, hogy valóban a „belső része kerül belülre”.

 

2, Használhatunk érzéstelenítő spray-t vagy krémet. Itt két típus is létezik: a hagyományos érzéstelenítők késleltetik az elélvezést, de a partner élvezetét is csökkenthetik. Az új típusú érzéstelenítők azonban közvetlenül a hímvessző idegvégződéseibe szívódnak fel, méghozzá a bőrön át, így az élvezet teljesen megmarad mindkét félnek.

 

3, Ne gondoljunk az elélvezésre! Ezt persze könnyű mondani, de egy próbát megérhet: ahelyett, hogy az orgazmus elérésére fókuszálnánk, a szexre lehet úgy is gondolni, mint egy pihentető, kellemes együttlétre. Egy ilyen együttes tevékenységet pedig magömlés nélkül is lehet élvezni: de ezt mindenképp beszéljük meg a partnerünkkel!

 

4, Irányítsuk a gondolatainkat valami aszexuális, egyáltalán nem izgató témára: lehet ez egy esős nap az erdőben, könyvelés, fizika, futball, autók, stb. Elég néhány másodpercre elterelni a figyelmünket, majd ismét elkezdhetünk koncentrálni. Fontos azonban, hogy ne csak aszexuális témára koncentráljunk, hanem olyanra, amelyik nem is okoz semmilyen stresszt.

 

5, Az előjátékot ne hanyagoljuk el: még ha a korai magömlést nem is sikerül nagyon késleltetni, egy hosszabb, figyelmesebb előjátékkal legalább a járulékos „károkat” sikerül jobban kezelni, és partnerünk frusztráltságát enyhíthetjük.

6, Ha rendszeresen megtörténik, hogy másfél percen belül megtörténik az elélvezés, és semelyik tanács nem segít (érdemes lehet tovább keresni a világhálón!), akkor forduljunk szakorvoshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük