Miért jobb az ipari mosogatógép a kézi mosogatásnál?

Miért jobb az ipari mosogatógép a kézi mosogatásnál?

Egy vendéglátóhelynél súlyos hibának számít, ha a vendégek elé koszos asztalteríték kerül, amely a mai modern világban gyorsan elterjedhet a közösségi médiában. Ez kiküszöbölhető, ha megfelelő munkatársakat választunk, akik nem csak odafigyeléssel, de lelkiismeretesen is végzik a mosogatás megterhelő munkáját. Az elszaladó munkabérek és a szakmát sújtó munkaerőhiány miatt viszont nehéz megbízható csapatot összeállítani, ráadásul megoldandó feladatot jelent a hatalmas fluktuáció is.

Az ipari mosogatógép beszerzése hatékonyan tudja orvosolni ezeket a gondokat, nem csoda, hogy egyre több hely vált a gépekre. Nem csak a teljesítmény válik egyenletessé, de a költségeken is spórolni lehet.

Milyen előnyökkel jár az ipari mosogatógépek felhasználása?

Egy ipari mosogatógép a tapasztalatok szerint ugyanazon teríték elmosogatásához kevesebb vizet használ el, amihez kevesebb áram kell a melegítéshez. Ha a vegyszereket nézzük, akár már rövid távon is jelentős megtakarítás érhető el, mivel a nagykonyhai mosogatógép esetében nem kötelező olyan mosogatószert használni, ami fertőtlenítő hatással is bír. Kézi mosogatásnál viszont erre is kell költenünk.

Az oldatok telítettsége is eltérő, míg kézzel történő mosogatás során 1-5%-os oldatot kell bekészíteni, addig a mosogatógép ipari változatánál elegendő a 0,2-0,5%-os. Ez utóbbit ráadásul a gép pontosan adagolja ki, míg kézi mosogatásnál ahogy esik, úgy puffan alapon gyakran igencsak meglendül a munkatársak keze, hiszen nem ők fizetik a vegyszereket.

Az előnyökhöz még hozzá lehet venni az automatizmust és a rendelkezésre állást, hiszen egy ipari mosógép sohasem betegedik meg, és csak rendszeres karbantartásra van szüksége. Amennyiben mégis elromlana, egy rövid szervizelést követően újra nagy tömegben tudja fogadni a szennyezett dolgokat.

Hogyan választható ki az ideális ipari mosogatógép?

A tapasztalatok alapján nagyon fontos, hogy az ipari mosogatógép ne az árcímke alapján legyen kiválasztva, hanem a konyha kialakításának és lehetőségeinek maximális figyelembe vételével. Ehhez át kell gondolni, mire lesz szükségünk.

A mosogatás során mit kell elmosni? Tányérokat, poharakat vagy mindkét dolgot vegyesen? Ezekből nagyjából hány darab koszolódik el egy nap, milyen ütemezésben érkeznek, vannak-e csúcsidőszakok a kiszolgálásban? Mekkora poharakról vagy tányérokról van szó? Nem mindegy ugyanis, hogy főételes tányérokat kell megtisztítani vagy a pizzák felszolgálására szolgáló hatalmas eszközöket. Ugyanez igaz a poharakra is, üdítő fogy több, esetleg kávéznak a vendégek vagy hosszabb, koktélos poharakról lesz szó?

Emellett azt is figyelembe kell venni, hogy a konyha milyen adottságokkal rendelkezik. Hol található a vízcsap, a szennyvíz elvezetése, az áramforrás és még számos más dolog. Ezeket átgondolva elkerülhető az a probléma, hogy egy új beszerzés segítség helyett csak problémát jelentsen. Az ipari mosogatógép ugyanis akkor hasznos, ha azonnal munkára fogható, segíti a vállalkozásunk működését, és nem kell állandóan idegeskedni miatta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük