Aluszalag szerepe

Aluszalag szerepe

Az aluszalag más néven alumínium szalagként ismert, a szakemberek szokták használni szigetelő anyagok illesztésére, de leginkább a légkondicionáló, szellőzők, valamint a fűtőcsövek ragasztásánál, összeillesztésénél van nagy szerepe. Az aluszalag olyan kitűnő tulajdonságokkal rendelkezik, amivel a szakemberek munkáját segíti. Ilyen például a víz és a páraálló tulajdonsága, valamint gátat szab az olaj és zsiradékok terjedésének, használatát nem befolyásolja a hőmérsékletváltozás.

A szakemberek még azt is ki szokták emelni, hogy jól tapad a különböző felületekre, és kézzel könnyen lehet szakítani, különösebb vágó eszköz nélkül használható. Az aluszalag használati utasításait figyelembe véve, mielőtt bármit is ragasztanánk ezzel az eszközzel a ragasztani kívánt felületet meg kell tisztítatni, tehát minden nedvességtől és szennyeződéstől mentesnek kell lennie. Az alkalmazási területei között nem csak a légkondicionálók, vagy a szellőztetők ismertek, hanem használják még tetőelemekhez és ereszcsatornákhoz is.

Ami az alumínium szalag méreteit illeti, több méretben is megtalálható, és annak függvényében, hogy milyen területen szeretnénk használni, lehet választani az 50 mm, a 75 mm és a 100 mm közötti szalagokból. Például, ha nagyon szeretünk otthon barkácsolni, alumíniumot újrahasznosítani, dekorációs elemeket készíteni ezekből, akkor nem árt, ha tartunk a barkáskészletünkben néhány alumínium ragasztót, hiszen nemcsak a mestereknek lehet a segítségére, hanem nekünk is az otthoni barkácsolásban, főleg, hogy egy-egy alumínium alapú dísztárgy javítására tökéletesen alkalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük