Monitor árak összehasonlítása egy helyen

Monitor árak összehasonlítása egy helyen

Az igazi veteránok biztosan emlékeznek azokra az időkre, amikor még nem volt minden alkatrésznek vagy perifériának gamer megfelelője. Valaha még egy golyós egér is megtette, viszont azóta hatalmasat változott a világ. Egyes oldalakon (pl. konzolokszervize.hu) egy helyen tudod összehasonlítani, hogy milyen árkülönbségek vannak az egyes típusú monitorok között. Ez nem másnak, mint a rendkívül színe és gazdag választéknak köszönhető.

De mitől lesz gamer egy monitor? Természetesen ebben az esetben nagyon is sokat számít a méret, a felbontás, a kép arány és természetesen a képfrissítés is. Nem szabad megfeledkezni a különféle ki és bemenetelekről sem. Ezekből minél több van, annál jobb, hiszen ezeknek köszönhetően lehet valóban sokoldalúan használni az adott monitort. Magától értetődik, hogy minél többet tud az eszköz, annál magasabba az ára. A VGA csatlakozónak már leáldozni látszik, de már a DVI sem számít túl elterjedtnek a gamer szférában. A HDMI, és Display Portok, USB-k egyértelműen átvették a hatalmat, mivel sokkal gyorsabb adatforgalomra képesek, ennek köszönhetően a megjelenített kép fluidabb és kontrasztosabbá, szín hűbbé válik. Nem mindegy a technológia sem.

A LED már alapnak számít, viszont ebből is létezik többféle változat. Akár hajlított gamer monitort is beszerezhetünk, esetleg ráköthetünk többet egyetlen gépre és egymás mellé helyezve jelentősen növelhető ezáltal a játékélmény.

A Konzolok Szervize alaposan fel van készülve, ami a monitorokat illeti. A Full HD-től elkezdve található itt minden a HDR és 4K technológiáig. Ezek csak számoknak és furcsa adatoknak tűnhetnek, azonban a gyakorlatban egyből fel fog tűnni még a laikusoknak is, hogy mennyit számít a képfrissítési arány két különböző monitor között. Itt mindenki megtalálhatja azt a modellt, ami megfelel az ízlésének és eleget tesz az igényeinek. Ha nem feltétlenül játszani szeretnénk, hanem inkább munkára, vagy általános felhasználásra kell az adott termék, akkor már igazán kedvező áron hozzá lehet jutni egy-egy modellhez, ami biztosan hozni fogja az árának megfelelő színvonalat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük