Tatratea a tea és a likőr kombinációja

A Magas-Tátra hegyei között élőknek jó pár receptet köszönhetünk. Egyike ezeknek a Tatratea. Ezzel a helyi specialitással kínálták a fáradt és átfagyott kirándulókat. Jelenleg a felvidéki Karloff cég készíti. Nagyüzemi előállítása 2003 elején kezdődött. Hazánkban 2010 óta szerepel a boltok polcain. A főzet tulajdonképpen nagyon erős tea és valamilyen gyógynövényes likőr keveréke. Természetesen többféle változata is megtalálható már a kínálatban. Általában nem tartalmaznak hozzáadott cukrot.

A gyógynövényes változatok pedig megfelelő mértékben fogyasztva támogatják az egészséget. Bizonyos fajtái a máj és az epehólyag normális működését segítik elő. A Tatratea fehér vagy fekete teából egyaránt készülhet, vásárolható gyógynövény vagy gyümölcsízesítéssel kombinált ital is. A természetes ízesítők között nemcsak Európában honos növényeket találunk. Limitált jellegű változatát aloe verával vagy éppen hamvas kéreggombával ízesítik. Közel 20 különböző kombináció érhető el, amelyekben az alkoholtartalom is viszonylag széles skálán mozog. Garantáltan mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. A tea és az ízesítők elegyét heteken keresztül tölgyfahordóban érlelik.

A Tatratea alkoholtartalmát melaszból állítják elő. Jelenleg a tea, a gyümölcs és a gyógynövény-alapú változatok sokaságából szemezgethetünk. Termoszra emlékeztető stílusos palackban kerül forgalomba, változó űrtartalommal. Családi ünnepeken és baráti találkozók alkalmával is sikeresen felpezsdíti az összejövetel hangulatát. Aki szeretne egy igazán izgalmas kombinációjú italt megkóstolni, az ízlelje meg a számtalan változat egyikét! Kiemelkedő minőségének hála, az elégedettség garantált.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük