Erre is figyelj búvárszivattyú rendelésnél

Erre is figyelj búvárszivattyú rendelésnél

Búvárszivattyú rendelésre szántad el magad? Ez a speciális eszköz nagyban megkönnyítheti az udvarodban lévő kútból a víz mozgatását, valamint csőtörés esetén is rendkívül hasznos lehet. Ez teljesen más, mint egy hagyományos, kerti szivattyú, így megrendelés előtt mindenképp bizonyosodj meg róla, hogy szükséged van-e rá. Búvárszivattyú rendelés esetén is vannak olyan szabályok, amik betartásával megkönnyítheted a választásod.

Mi is az a búvárszivattyú?

Ha búvárszivattyút rendelnél, tisztában kell lenned a használatával és a működésével. Ez nem olyan, mint a hagyományos kerti szivattyú, ugyanis, ahogy a neve is mutatja, teljesen lemerül a víz alá működés közben. Általában ásott kutaknál vagy hatalmas méretű tartályoknál alkalmazzák, de egy elöntött garázs esetében is a hasznodra válhat. Két fő fajtája létezik: a membrános és centrifugális elven működő búvárszivattyú.

Búvárszivattyú rendelés – fontos a vízszint

Ha búvárszivattyút szeretnél használni, akkor az üzemi és nyugalmi vízszintet is figyelembe kell venned. A nyugalmi vízszint a kút vizadó réteg nyomásával van összefüggésben, míg az üzemi vízszint, vagy másnéven dinamikus vízszint az a vízmagasság, ahol szivattyúzás közben beáll a víz. Nem lehet túl nagy különbség az üzemi és nyugalmi vízszint között, ugyanis ilyen esetben figyelembe kell venni, hogy a búvárszivattyú milyen mélységig tehető a vízbe. Az üzemi vízszint nem lehet alacsonyabb 8-9 méternél, ilyenkor elegendő a felszíni szivattyú is, viszont, ha ennél mélyebb vízzel van dolgod, akkor bátran használd a búvárszivattyút.

Kútbéléscső átmérője is elengedhetetlen szempont a búvárszivattyú rendelésnél

A kútbéléscső átmérője meghatározza azt, hogy milyen búvárszivattyút érdemes megrendelned. Lakossági felhasználás esetén elegendő a 3-4 colos búvárszivattyú, ipari mennyiségű víz kiszivattyúzásához érdemes ennél nagyobbat választani. Ennek a fontosságát a profibarkács búvárszivattyú webáruház is kiemeli.

Mekkora mennyiségű vízhez használod majd a búvárszivattyút?

Teljesen felesleges egy 100 literes búvárszivattyút leeresztened egy olyan kútba, amelynek a vízadó képessége csak 40 liter percenként. Ezzel nem csak a környezetben teszel károkat, de a búvárszivattyú is szinte azonnal tönkremegy. 100 literes percenkénti vízadó képességnél bőven elegendő, ha 50 literes búvárszivattyút használsz.

Búvárszivattyú bekötése

Ha megtaláltad a számodra tökéletes búvárszivattyút, akkor már csak használnod kell. Szerencsére nem egy bonyolult feladat a bekötésük, de nagyon fontos, hogy megfelelő helyre telepítsd a választott eszközt. Annyi lesz a dolgod, hogy a tömlőt csatlakoztatod a szivattyútesthez, majd beleengeded a vízbe. Praktikus tanács, hogy leengedés előtt tekerd jól körbe szúnyoghálóval, ugyanis ez megakadályozza a porszemcsék és szennyeződések bejutását a gépbe.

Szeretnél egy új búvárszivattyút vásárolni? Látogass el a profibarkacs.hu weboldalra, válaszd ki a számodra szimpatikus eszközt, és rendeld meg még ma!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük