Mennyibe kerül egy látásjavító műlencse műtét?

Mennyibe kerül egy látásjavító műlencse műtét?

A látásjavító műlencse műtét segítségével újra „megelevenedik” körülötted a világ. Ismét részese lehetsz a kontúrok és színek izgalmas kavalkádjának. Nem kell többé kényelmetlen szemüveget vagy macerás kontaktlencsét hordanod. Az alábbi bejegyzésben annak járunk utána, mennyibe kerülnek a beavatkozás egyes típusai, és miért beszélhetünk pénztárcabarát megoldásról.

Miért válasszuk a műlencse műtét eljárást?

A látásjavító műlencse műtét abban az esetben is ideális alternatívát jelenthet, ha a lézeres kezelés nem alkalmazható. Hosszútávon kifizetődő megoldásról beszélhetünk, hiszen az egészségünkről van szó. Ezen kívül akár örökre megszabadulhatunk a szemüveg vagy a kontaktlencse viselésétől, megspórolva ezzel a segédeszközök költségét. Ezért is érdemes tisztában lenned a műlencse műtétek árával. Az eljárás segít visszaállítani az éleslátást

  • akár 60 év felett is,
  • különösen magas dioptriával,
  • kialakult szürkehályog esetében.

A lencse típusok és áraik 

·      Lehetséges közel- és távollátáshoz is? 

A multifokális műlencsék továbbfejlesztett változatai a trifokális darabok, amelyek már 520.000 Ft/szem áron elérhetők. A páciensek 80%-nak a műtét után semmilyen távolsághoz nem lesz többé szüksége szemüvegre, míg az emberek 20%-nak monitor távolsághoz kell csak hordania a segédeszközt. A beavatkozás 50 év felett akár szürkehályoggal is elvégezhető.

·      Látásjavító műlencse műtét adott fókusztávolságra 

Abban az esetben, ha számodra a köztes, monitor távolság a legfontosabb, Neked az egyfókuszú aszférikus műlencse való. 265.000 Ft/szem összeggel érdemes kalkulálnod. A beültetés után tökéletes fogod látni a tévét, de vezetéshez vagy utcai közlekedéshez is ideális megoldás. Olvasáshoz viszont továbbra is szükséged lesz a szemüvegedre.

·      Hogyan végezzük el a napi teendőinket? 

A nyújtott fókuszú monofokális és EDOF lencsék nagyobb tartományú és élességű látást tesznek lehetővé. Az 520.000 Ft/szem igazán költséghatékony alternatíva, hiszen könnyedén el fogod tudni végezni a mindennapi teendőidet: szabadon vásárolhatsz, sportolhatsz, tévézhetsz. A műtét után csupán a közeli dolgok elvégzéséhez kell majd olvasószemüveget hordanod.

·      Látásjavító műlencse műtét korrekcióval 

A látásjavító műlencse műtét lehetséges cilinderes (tórikus) lencse beültetésével is, amely az egyfókuszú/EDOF/trifokális műlencse árán felül +100.000 Ft/szem áron vehető igénybe. Ez az eljárás főleg akkor alkalmazható, ha a kontaktlencséd vagy a szemüveged cilinderes dioptriával korrigált, bármilyen típusú műlencse javítható ugyanis cilinder dioptria korrekcióval.

További esetleges költségek, információk 

Érdemes még tudnod, hogy minden beavatkozást egy előzetes vizsgálat és szakorvosi konzultáció előz meg, amely során személyre szabott műlencsetervezést végzünk. Ennek összege 35.000 Ft, a műtét utáni első két kontrollvizsgálat azonban ingyenes. Az úgynevezett add-on lencse ára pedig, amely a műtét utáni korrekcióhoz lehet szükséges, 365.000 Ft/szem. Nem nagy ár az egészségedért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük