Mikor kérjünk segítséget, ha alkoholizmussal küzdünk?

Mikor kérjünk segítséget, ha alkoholizmussal küzdünk?

Az alkoholizmus stádiumai abból a szempontból fontosak, hogy meg tudjuk állapítani kinek mennyire súlyos az alkoholizmusa. Azonban abból a szempontból lényegtelen, hogy kell-e segítséget kérnünk. Ha valaki már átlépte azt a határt, ami még normálisnak számít, és magától nem tudja letenni az alkoholt, akkor minden esetben kérjünk segítséget.

Ha kíváncsi vagy az alkoholizmus stádiumaira, akkor a Felépülők oldalán részletes leírást találsz róla. Ennek a leírásnak köszönhetően sokkal könnyebben észre fogod venni azt is, hogy a környezetedben ki az, akinek már elkélne egy addiktológiai szakember segítsége.

Amennyiben a hagyományos alkoholizmussal foglalkozó kiscsoportos foglalkozásokat nem találod elég hatékonynak, akkor érdemes lehet megismerkedned egy másfajta módszerrel. Ez sokkal több önfegyelmet, tenni akarást és elkötelezettséget kíván a résztvevők részéről, mint a hagyományos módszerek. Azonban, ennek köszönhetően sokkal hatékonyabb is.

Miről is van szó?

A Felépülők csapata létrehozott egy olyan bentlakásos 28 napos programot, aminek keretében az alkoholizmus kezelésével foglalkoznak. Ez idő alatt el lehet jutni egy olyan szintre, amikor a résztvevők már újra józanul tudják élni a mindennapjaikat. A program sikeressége pedig önmagáért beszél, hiszen a kezelés sikeressége 70-75%-os.

A Felépülőket olyan emberek hoztál létre, akik saját maguk is átestek az alkoholizmus nehézségein. Így testközelből is megtapasztalhatták, hogy a hozzájuk fordulók milyen problémákkal küzdenek. Ezért pontosan tudják, hogy milyen módszerek lesznek hatásosak, és hogyan lehet legyőzni az azonnali vágykielégülés utáni sóvárgást.

Hogyan tudsz részt venni a programban?

Szerintem azt fontos kiemelni, hogy ez a program sem való mindenkinek. Ezért a jelentkezési folyamat részét képezi első körben egy telefonos beszélgetés, ahol felmérik, hogy milyen súlyos a jelentkező állapota. Majd ezt követően történik egy állapotfelmérés személyesen, ahol örülnek, ha a hozzátartozók is jelen vannak. Ha mindez megtörtént, akkor már meg tudják mondani, hogy a bentlakásos programmal valóban tudnak-e segíteni a jelentkezőnek. Amennyiben úgy látják, hogy nem az ő szakértelmükre van szükség, akkor megadják egy olyan szakembernek a számát, akiről úgy gondolják, hogy megfelelő kezelést tud nyújtani számára.

Mint látható, semmi esetre sem engedik el annak a kezét, aki valóban tenni szeretne a felépülésért. Viszont nem is szeretnének senkit hitegetni vagy lehúzni azzal, hogy beveszik a programba, pedig tudják, hogy nem neki való. A Felépülők csapata valódi segítséget szeretne nyújtani mindenki számára, aki már eljutott a felismerés szintjére és változtatni szeretne.

Ezért, a program végeztével mindenkinek van lehetősége az ingyenes utógondozáson részt vennie. Ennek az a célja, hogy a 28 nap alatt elért eredmény tartós lehessen.

Az ember környezete is sokat tud segíteni abban, hogy könnyebb legyen fenntartani a józanságot. A program keretein belül a hozzátartozókkal is beszélgetnek és elmondják nekik, hogyan tudják jól támogatni a felépülés útján a még alkoholizmussal élő családtagjukat. Ha valakinek nem volt még semmilyen függősége, akkor sajnos nem is tudhatja, hogy hogyan tudja megfelelően és célravezetőn támogatni egy alkoholista ember felépülését. Ezek a konzultációk pont ebben segítenek.

Hiszen a szerettünk felépülésében nekünk is kulcsfontosságú szerepünk van.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni semmiről és időben szeretnél tájékozódni a Felépülők programjáról és eseményeiről, akkor iratkozz fel a hírlevelükre.

Ha úgy látod, hogy valakinek segítségre van szüksége és hajlandó tenni a változás érdekében, akkor mindenképp ismertesd meg vele a Felépülők csapatát. Lehetséges, hogy neki pont az ő segítségükre van szüksége.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük