Vissza nem térítendő állami támogatás lakásfelújításhoz

Vissza nem térítendő állami támogatás lakásfelújításhoz

Segítséget kapnak a gyermeket nevelők, a családok, hiszen 2021-től újabb otthonteremtési támogatást igényelhetnek.

 Akár 3 millió forintot is kaphatnak

További otthonteremtési támogatást vezet be az állam, mert 2021-től lakásfelújítási támogatást igényelhetnek a családok.

Az új lehetőség nagy előnye, hogy vissza nem térítendő. Így aztán az igénylő jelentős segítséget kap a lakás vagy a ház felújítására. A támogatás legfeljebb 3 millió forint lehet, és a költségek maximum felét fedezheti az állam. Gyors számolással kiderül, hogy akár 6 millió forintos felújítás is elvégezhető, azaz fontos átalakításokat tehetünk a házon. Az önerőt akár a babaváró hitelből is előteremthetik.

Otthonfelújítás támogatás feltételei

Az állam legalább egy gyerek neveléséhez köti az otthonteremtési támogatás igénylését. Ugyanakkor az élettársak és a gyermeküket vagy gyermekeiket egyedül élő szülők is folyamodhatnak érte.

Íme, néhány lehetőség a felhasználására! Kiépíthető vagy felújítható a víz-, a csatorna, az elektromos, a gáz-közműszolgáltatás. Az otthonteremtési támogatásból korszerűsíthető a fűtésrendszer, amellyel később jelentős összeget lehet megtakarítani. Azzal is sokat spórolhat, ha az épületet szigeteli a 2021-2022-ben igényelhető támogatásból. Szintén az energiahatékonyságot javítja a nyílászárók cseréje, a tető felújítása vagy szigetelése. A lakásfelújítási támogatásból akár gépjárműtárolót vagy nyitott kocsibeállót is ki lehet alakítani.

Érdemes élni a lehetőséggel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük