Autószőnyeg! De, milyet vegyek?

Autószőnyeg! De, milyet vegyek?

A gépkocsiban lévő autószőnyeg a belső tér meghatározó eleme. Mivel az autószőnyegek választéka nagyon széles, meg kell vizsgálnunk, hogy melyik felel meg elvárásainknak.

Az esztétikus autószőnyeg nemcsak az autó belsejét díszíti, hanem védi az autó eredeti kárpitját is a szennyeződésektől. A jó minőségű autószőnyeg véd a nedvesség, a szennyeződés, a por és a maró vegyszerek káros hatásaitól.

Mielőtt megvásárolnánk az autószőnyeget ahhoz,hogy megalapozott döntést tudjunk hozni, mérlegeljük a különböző anyagból gyártott termékek számunkra fontos előnyeit és hátrányait.

Csak méretpontos autószőnyeget vegyünk!

A választás autónk üzemeltetési körülményeitől függ leginkább, de személyes preferenciánk is sokat nyom a latba.  Annak érdekében, hogy ne pazaroljunk sok időt és ne költsünk plusz pénzt, egy dolgot mindig érdemes megfogadni, mégpedig, hogy bármilyen autószőnyeget is választunk, az mindenféleképpen méretpontos legyen.

A gumi autószőnyeg az egyik leggyakoribb megoldás.

A gumi autószőnyeg előnye mindenki számára evidens: nagyon könnyen tisztítható és gyorsan szárad, ellentétben a textil társaikkal. Sokkal könnyebb gondoskodni az ilyen termékekről a latyakos őszi-téli időszakban.

A textil autószőnyeg, ugyan nagyon szép, de számos hátránya van. Viszonylag alacsony a mechanikai és kémiai stresszállósága, ezért elég rövid az élettartama.

Ha a textil autószőnyeget nem szárítjuk meg alaposan, akkor elveszíti védő tulajdonságait és alakját. A nedvesség kellemetlen szaga is megjelenhet a penészedéssel karöltve. A légkondicionáló bekapcsolásakor a felhalmozódott porszemcsék is szétszóródnak az utastérben.

A jó autószőnyegnek meg kell egyeznie autónk belső méreteivel, hatékonyan meg kell tartania a nedvességet, csúszásmentesnek és praktikusnak kell lennie.

Amennyiben mégis a textil autószőnyeg mellett tesszük le a voksunkat, téli hónapokban érdemes lecserélnünk gumi autószőnyegre.

Ha az autó belseje tiszta és kényelmes, az út mindenki számára kellemes lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük